Terör örgütü MLKP kime bağlı, açılımı nedir?

Terör örgütü MLKP kime bağlı, açılımı nedir?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısını MLKP’nin işlediği iddia edildi. Peki, Terör örgütü MLKP kime bağlı, açılımı nedir?

Gündem

23.10.2024, 18:52

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısını MLKP’nin işlediği iddia edildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edilirken son gelen bilgilerde 4 şehit 14 yaralı olduğu söylendi.

TUSAŞ’a yapılan hain saldırının terör örgütü MLKP tarafından işlendiği iddia edildi.

Cenaze tartışmalarına bir soru daha eklendi! Terör örgütü lideri Gülen'in cenazesini kim kıldıracak? O isim devreye girdi! Cenaze tartışmalarına bir soru daha eklendi! Terör örgütü lideri Gülen'in... Haberi Görüntüle

MLKP NEDİR?

MLKP kısaca Marksist Leninist Komünist Parti demektir. 10 Eylül 1994'te kurulan ve silahlı mücadele yürüten yasa dışı komünist parti olan MLKP, eylem yapmakta ve örgütlenmekte olduğu sistemlerin ağır baskıları ve yasaklamaları neticesinde kendisini yasa dışı olarak tanımlamakta ve bu çerçevede eylemlerine devam etmektedir.

Örgüt, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı "Türkiye'de hâlen faaliyetlerine devam eden başlıca terör örgütleri" listesinde "Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)" adı altında yer almıştır.

MLKP, 12 Mart 2016 tarihinde Halkların Birleşik Devrim Hareketi bileşenleri ile birleşerek Türkiye'de faaliyet yürüten bazı komünist ve Marksist-Leninist silahlı örgütlerle ortak bir cephe oluşturmuştur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading