Terörist kategorisinde ödül tarifeleri değişti! Dirisine 20 milyon lira

Terörist kategorisinde ödül tarifeleri değişti! Dirisine 20 milyon lira

İçişleri Bakanlığı, 'Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Gri' kategoride yer alan teröristlerin bulunmasına yardımcı olanlar için ödül miktarını değiştirdi. Fethullah Gülen ve Salih Müslim gibi terörist başlarının yakalanmasına yardım edenlere verilecek ödül 20 milyon TL'ye çıktı.  

Gündem

18.10.2024, 13:03

Eli kanlı terör ögütleriyle olan etkin ve kararlı mücadele tüm hızıyla devam ederken İçişleri Bakanlığı, 'Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Gri' kategoride yer alan teröristlerin bulunmasına yardımcı olanlar için ödül miktarını değiştirdi.

Bu bağlamda İçişleri Bakanlığı tarafından 5 ayrı renk kategorisinde para ödülüyle aranan firari terör zanlılarıyla ilgili renk kategorisi 4’e düşürüldü. Daha önce 10 milyon lira olan kırmızı liste 20 milyona yükseltildi.

Daron Acemoğlu'nun eşi Asuman Özdağlar kimdir? Daron Acemoğlu'nun eşi Asuman Özdağlar kimdir? Haberi Görüntüle

ÖDÜL TARİFESİ DEĞİŞTİ

3 milyonluk mavi liste iptal edildi. Bu kategoride aranan teröristler daha önce 1 milyon lira olan ve yeni güncellemeye göre 8 milyona çıkarılan turuncu listeye alındı.

2 milyonluk yeşil liste de iptal edildi. Bu kategoride aranan teröristler de yeni oluşturulan ve 4 milyon lira para ödülü konulan Sarı renkli kategoriye dahil edildi.

500 bin liralık gri renkli kategoride aranan teröristler için ödül rakamı 2 milyona çıkarıldı.

Fethullah Gülen ve Salih Müslim gibi terörist başlarının yakalanmasına yardım edenlere verilecek ödül 20 milyon TL'ye çıktı.

Diyanet'i binlerce kişi aradı! ALO Fetva kitlendi: Bilmeden 'domuz eti yediysek' günah mı? Diyanet'i binlerce kişi aradı! ALO Fetva kitlendi: Bilmeden 'domuz eti... Haberi Görüntüle

BAKANLIK AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

"05.11.2019 tarihli ve 30939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ödül Yönetmeliği kapsamında üst düzey terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yardımcı olanlara 20 milyon (yirmi milyon) TL'ye kadar ödül verilebilmesi ve 5 ayrı renk kategorisinde aranan örgüt mensuplarının dört ayrı renk kategorisine göre aranması 11.09.2024 tarihli bakan onayı ile yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda; Kırmızı renk kategorisinde aranan örgüt mensupları için 2 milyon (yirmi milyon) TL'ye kadar, Turuncu renk kategorisinde aranan örgüt mensupları için 8 milyon(sekiz milyon) TL'ye kadar, Sarı renk kategorisinde aranan örgüt mensupları için 4 milyon (dört milyon) TL'ye kadar, Gri renk kategorisinde aranan örgüt mensupları için 2 milyon (iki milyon) TL'ye kadar ödül verilebilecektir."

Prof. Dr. Ercan'dan kritik deprem uyarısı: Hangi iki bölge tehlike altında? Prof. Dr. Ercan'dan kritik deprem uyarısı: Hangi iki bölge tehlike... Haberi Görüntüle

PARA ÖDÜLÜ VERİLEBİLMESİ İÇİN ŞARTLAR

Bakanlık ayrıca para öüdlü verilebilmesi için bazı şartları açıkladı. Açıklamaya göre; suçun 3713 sayılı Kanun kapsamında bulunması, verilen bilginin suçun ortaya çıkarılmasına veya delillerin ele geçirilmesine ya da suç faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olacak niteliği haiz olması, ödüllendirilecek kişinin suçun işlenişine iştirak etmemiş olması, güvenlik korucuları ve gönüllü güvenlik korucuları hariç kolluk, askeri personel veya terörle mücadele ile görevli kamu personeli ya da istihbarat amaçlı süreli veya süresiz bilgisinden istifade edilen kişilerden olmaması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading