Teröristbaşı Gülen'in ölümü sonrası FETÖ'cülere sanal darbe! Listede kimler var kimler

Teröristbaşı Gülen'in ölümü sonrası FETÖ'cülere sanal darbe! Listede kimler var kimler

Terörist elebaşı Fethullah Gülen'in ölümünün ardından FETÖ propagandası yapan 177 sosyal medya hesap yöneticisi tespit edildi. Siber Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Güvenlik Daire Başkanlıklarınca bu hesap yöneticileri hakkında işlem başlatıldı. FETÖ'nün 122 hesabı Türkiye'de erişime engellenirken söz konusu hesaplar dikkat çekti.

Gündem

23.10.2024, 15:04

Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fetullah Gülen, birkaç gün önce ABD'de öldü. Gülen'in ölümünü örgüte yakın siteler duyurdu. Türk makamları da Gülen'in öldüğünü doğruladı.

Terör örgütü elebaşı Gülen’in cenazesi Pensilvanya’daki St. Luke’s Hastanesi’nde tutuluyor. Cenaze hastane morgunda bekletiliyor.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası, sosyal medya platformlarında örgüt propagandası yapıldı ve binlerce paylaşımda bulunuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası, sosyal medya platformlarında örgüt propagandası yapan hesaplar hakkında bilgi verdi.

Son dakika: Sivas'ta yürekleri ağza getiren deprem! AFAD verileri paylaştı Son dakika: Sivas'ta yürekleri ağza getiren deprem! AFAD verileri paylaştı Haberi Görüntüle

177 HESAP TESPİT EDİLDİ

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;

''Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca; FETÖ elebaşının ölümü sonrası sosyal medya platformlarında FETÖ propagandası yapan, övücü nitelikte paylaşımda bulunan ve taziye niteliğinde paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 177 sosyal medya hesap yöneticisi tespit edilmiştir.''

AK Parti'de kongre sloganı belli oldu: Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti AK Parti'de kongre sloganı belli oldu: Umudun, icraatın ve geleceğin... Haberi Görüntüle

İNCELEME BAŞLATILDI

Söz konusu hesaplar hakkında inceleme başlatıldığını belirten Bakan Yerlikaya, ''Siber Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Güvenlik Daire Başkanlıklarımızca bu hesap yöneticileri hakkında işlem başlatılmıştır. Siber suç ve suçlularla mücadele için 7/24 sanal devriyelerimiz görevinin başında'' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan da X platformuyla görüşerek, FETÖ'yle ilişkili 122 hesabın Türkiye'de erişime engellendiğini duyurdu. Engellenen hesaplar arasında Hakan Şükür, Ekrem Dumanlı, Cevheri Güven gibi isimler yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Fatih Sayan, paylaşımında "X şirketinin Türkiye'den sorumlu yeni yetkilileri ve hukuk bürolarıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Milli menfaatlerimiz doğrultusunda atılacak ortak adımları detaylı bir şekilde istişare ettik. Muhataplık ilişkilerimizin güçlenmesinden memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Eurofighter uçak fiyatı 2024 | 1 Eurofighter Typhoon savaş jeti kaç TL? Eurofighter uçak fiyatı 2024 | 1 Eurofighter Typhoon savaş jeti... Haberi Görüntüle

LİSTEDE KİMLER VAR

Söz konusu hesaplar arasında FETÖ’nün yayın organı olan Taraf Gazetesi'nin eski yazarı Amberin Zaman, MİT TIR'ları davasından sonra Almanya’ya firar eden sözde gazeteci Can Dündar ve FETÖ sözcüsü Levent Kenez’in hesapları da yer aldı. Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand'ın hesabı da engellendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama: 2,8 milyon araç kontrol edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama: 2,8 milyon araç kontrol edildi Haberi Görüntüle

AKIN İPEK'İN DE HESABI KAPATILDI

Ergenekon davasının kumpasında bazı sanıkların avukatlığını yapan Vural Ergül hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Vural Ergül’ün de hesabı erişime kapatıldı. FETÖ firarisi olarak bilinen ve İpek Matbaacılık'ın ve Koza İpek Holding'in sahibi olan Akın İpek’in de hesabı kapatıldı.


Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading