Yandex Metrica

Sitede Ara

Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor! Milli Savunma Bakanı tarihi ilk kez açıkladı: Operasyonlar ne zaman bitecek?

Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor!  Milli Savunma Bakanı tarihi ilk kez açıkladı: Operasyonlar ne zaman bitecek?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'a bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde PKK'ya karşı başlattığı sınır ötesi harekât olan Pençe Kilit Operasyonları başarılı bir şekilde yürütülmeye devam ederken Milli Savunma Bakanı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Suriye ile Kandil'in bağı kesilecek. Tüm alanı kontrol altına alacağız" diyerek, Irak'ın kuzeyinde sürdürülen "Pençe- Kilit" harekâtının tamamlanacağı tarihi ilk kez açıkladı.   

Gündem

12.07.2024, 11:01

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, "Kilit kapanmaktadır. Kendisini bekleyen sona yaklaştığını anlayan terör örgütü dezenformasyona başladı. Bunlar beyhude çabalardır. Terör örgütü kendini bekleyen sondan kaçamayacaktır" açıklamasında bulunmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, Irak'ın kuzeyinde devam eden "Pençe-Kilit" harekâtının tamamlanacağı tarihi de ilk kez açıkladı. 

Pera Palas'ta Gece Yarısı 3. sezon ne zaman? Pera Palas'ta Gece Yarısı bitti mi? Pera Palas'ta Gece Yarısı 3. sezon ne zaman? Pera Palas'ta... Haberi Görüntüle

"IRAK'IN KUZEYİNDE TERÖR DEVLETİNE ASLA İZİN VERİLMEYECEK"

Bakan Güler, NATO zirvesindeki ikili görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Erdoğan'ın da vurguladığı gibi Suriye ve Irak'ın kuzeyinde herhangi bir terör devletine asla izin vermeyeceklerini muhataplarına bir kez daha ilettiklerini ifade etti. 

Mert Demir İzmir konseri saat kaçta? 30 Ağustos Mert Demir konseri ne zaman başlayacak? Mert Demir İzmir konseri saat kaçta? 30 Ağustos Mert Demir... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE DEVLETİ TERÖRİSTANA ASLA GEÇİT VERMEYECEK"

Bakan Güler "Orada PKK/PYD bağlantılı bir oluşuma izin vermeyeceğiz. Bunu zaten daha önce de defalarca dile getirmiştik. Burada bir kez daha bunu muhataplarımıza ifade ettim. Türkiye Cumhuriyeti, teröristana asla geçit vermeyecek. Sayın Cumhurbaşkanı da dün NATO toplantısında bunu vurguladı." dedi. 

Ahu Tuğba neden öldü, hastalığı neydi? Ahu Tuğba cenaze töreni ne zaman? Ahu Tuğba neden öldü, hastalığı neydi? Ahu Tuğba cenaze töreni... Haberi Görüntüle

PENÇE KİLİT OPERASYONLARI NE ZAMAN SONA ERECEK? 

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekâtını kasım ayında tamamlaladıklarını ifade eden Bakan Güler, "Kilidin kapanmasıyla birlikte Gara'nın tamamen ele geçirilmesi ve PKK'nın dağlık alandaki yapılanmalarına kışa girmeden önce son vermeyi amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Agatha All Along 3. bölüm ne zaman? Agatha All Along yeni bölüm ne zaman? Agatha All Along 3. bölüm ne zaman? Agatha All Along... Haberi Görüntüle

30 YILDIR GİRİLEMEYEN BÖLGELERE MEHMETÇİK GİRDİ 

Milli Savunma Bakanı Güler, PKK'nın 30 yıldır girilemeyen bölgelerine girildiğinin altını çizerek,  "Öyle tüneller yapılmış, öyle mağaralar bulunuyor ki bölgede onların tümünün nerede olduğu tespit ettik. Ona ilişkin çalışmaları başlattık. Maalesef burada askerimizi en çok zorlayan hava şartları oluyor. Hava şartlarına rağmen tek askerimizin burnu kanamadan operasyonu tamamlamak istiyoruz." dedi. 

CHP'nin erken seçim hayaline AK Parti'den yanıt: Kötü bir espri! CHP'nin erken seçim hayaline AK Parti'den yanıt: Kötü bir espri! Haberi Görüntüle

"SURİYE İLE KANDİL ARASINDAKİ İRTİBAT KESİLMİŞ OLACAK"

Güler açıklamasının devamında"Eli kanlı terör örgütü bölgeye sürekli Kandil'den ve Suriye'den unsur gönderiyor. Pençe-Kilit bölgesine gelen bu teröristleri etkisiz hale getiriyoruz. Birçoğu da bizim verdiğimiz çetin mücadeleyi görünce kaçıyor. Terör örgütü bu bölgeyi çok önemsiyor. Burası Suriye ile Kandil arasında kilit konumda bulunuyor. Bu harekâtın tamamlanmasıyla Suriye ile Kandil arasındaki irtibatı kesmiş olacağız. Harekâtla tüm alanı kontrol altına almayı planlıyoruz.

Biz Türkiye olarak, muhataplarımıza da ilettiğimiz gibi Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Bizim buradaki tek amacımız terörle mücadele etmek." şeklinde konuştu. 

İzmir'de 3 çocuğu kurşuna dizilen anneden yürek yakan sözler İzmir'de 3 çocuğu kurşuna dizilen anneden yürek yakan sözler Haberi Görüntüle

TÜRK YAPIMI BALİSTİK FÜZE İLK KEZ BU OPERASYONLARDA KULLANILDI 

 Pençe-Kartal Operasyonu ile Mahmur'un ve Sincar'ın da vurulduğu bir hava taarruzu düzenlenmiştir. Operasyonlar süresince TSK Kuzey Irak'ta Hakurk, Sinat-Haftanin bölgelerine askerî üs kurarak ilerlemekte ve bölgeye yerleşmektedir. Türk yapımı balistik füze olan Bora da ilk kez bu operasyonlar süresinde denenmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sivas Kongresi mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sivas Kongresi mesajı Haberi Görüntüle

PKK'NIN KİLİT İSİMLERİ BU OPERASYONLARDA ÖLDÜRÜLDÜ 

Pençe operasyonları sırasında "Botan" kod adlı Hacı Kurhan, "Kendal" kod adlı Metin Akgün, "Pelşin Tolhildan" kod adlı Gülüzar Tural, "Dr. Jiyan Garzan" kod adlı Saliha Kaytar, "Kawa Garzan" kod adlı Nedim Karakulak ve "Berivan Sarya" kod adlı Galya Bekir öldürülmüştür.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading