Terörle mücadele devam ediyor: Pençe Kilit bölgesinde PKK'lı teröristlere operasyon

Terörle mücadele devam ediyor: Pençe Kilit bölgesinde PKK'lı teröristlere operasyon

Terörle mücadele ara vermeden devam ediyor. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında düzenlenen operasyonlar başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin belini kırmış durumda. Bu operasyonlardan biri de Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde düzenlendi. Operasyonda terör örgütü PKK'ya ait silah, mühimmat ve patlayıcı düzenekleri ve ele geçirildi. Ele geçirilenlerden biri de İsveç malı AT-4 tanksavar silahıydı.

Gündem

15.10.2024, 23:47

Türkiye, terör ve teröristlerle olan mücadelesine ara vermiyor. Bunun için hem yurt içinde hem de yurt dışında çeşitli operasyonlar düzenleniyor. Yapılan harekatlar ve operasyonlar sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütlerinin hareket kabiliyetini iyice kısıtladı. Yurt dışında ABD'nin silahlarıyla desteklenen PKK, Türk ordusunun yaptığı başarılı operasyonlarla tamamen geri çekilmiş ve önceden hüküm sürdüğü sahaları kaybetmiş durumda. 

Yurt içinde örgüte katılımın da sıfırlanmasıyla insan gücü bakımından yokları oynayan terör örgütü, eylem düzenleme gücünü de yitirdi. Bu çerçevede saklandıları mağaralardan kafalarını çıkaramayan teröristler, eylemlerinde kullanmayı umdukları malzemeleri kullanamadan etkisiz hale getiriliyor. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde emniyeti sağlama için arama tarama faaliyeti gerçekletiren güvenlik güçleri PKK'ya ait çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirdi. 

Siber devriyeler suçluların peşinde: Sosyal medyada 5 bin 18 hesapta suç unsuru tespit edildi Siber devriyeler suçluların peşinde: Sosyal medyada 5 bin 18 hesapta... Haberi Görüntüle

İSVEÇ MALI AT-4 TANKSAVAR SİLAHI VE DİĞERLERİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki arama tarama faaliyetlerinde, teröristlere ait sığınaklar tespit edildiği belirtildi.

İşte sığınaklarda bulunan silahlar ve malzemeler:

3 adet AT-4 tanksavar silahı, 

1 adet hafif tanksavar silahı (LAW),

1 adet RPG-7 roketatar silahı, 

4 adet el bombası, 

2 adet RPG-7 mühimmatı, 

1180 adet AK-47 piyade tüfeği mühimmatı 

2 adet şarjör, 

2 bin adet 7,62 milimetre PKMS makineli tüfek mühimmatı,

2 adet sevk fişeği,

1 adet batarya bloğu 

1 adet şarj aleti,

1 adet telsiz anteni ve muhtelif yaşam malzemesi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading