Ters kelepçeli geçit! Türkiye'nin konuştuğu savcı kendisini tehdit eden çeteyi böyle izledi

Ters kelepçeli geçit! Türkiye'nin konuştuğu savcı kendisini tehdit eden çeteyi böyle izledi

Yenidoğan çetesine ilişkin soruşturma esnasında kendisini tehdit edenleri de tutuklatan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, ters kelepçeli geçiti izleyenler arasındaydı.

Gündem

21.10.2024, 10:51

Anlaşmalı özel hastanelerde para için bebekleri öldüren "Yenidoğan çetesi soruşturması" etkin ve kararlı bir şekilde devam ediyor. "Yenidoğan çetesi"  iddianamesinde adı geçen hastaneler bir bir kapatıldı. Yenidoğan çetesine ilişkin soruşturmada ilk tutuklamalar 22 Nisan 2024 tarihinde yapıldı. 22 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hastanelerin denetiminin her zamankinden sık, gece gündüz yapılmaya devam edeceğini belirterek, "Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan konusunda uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacaktır" ifadelerini kullandı.

Soruşturma devam ederken, 2024 yılı ağustos ayında Avukat Aylin Arslanatar, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'i aradı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Engin ile önce telefonla konuşan Arslanatar, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse savcıya yönelik suikast yapılacağı, ailesine zarar verilebileceği tehdidler savurdu. Avukat Arslanatar ile birlikte Mustafa Kemal Zengin isimli birisi de tehditlerde bulundu. 

Gaziantep'te aile katliamı: Eşini ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti Gaziantep'te aile katliamı: Eşini ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti Haberi Görüntüle

SAVCIYA TEHDİTLER SAVRULDU

Savcının yakınlarına ve yaşadıkları yerlere ilişkin bilgilerin ne şekilde sızdırıldığına dair araştırma yapılmış, savcının odasına kayıt cihazı yerleştirilmişti. 1 Ekim tarihinde Avukat Arslanatar ile irtibatı belirlenen Mustafa Kemal Zengin, eski müsteşar olduğunu iddia ederekn savcıya telkin ve tehditlerde bulundu. Mustafa Kemal Zengin'in savcıyı açık şekilde ölümle tehdit etmesi kayıt altına alınmıştı. Yapılan incelemede, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin tehdit edilmeden önceki bir tarihte 3 jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığından da şüphe edildi. 

İzlanda Türkiye maçı oynanacak mı? İzlanda'da hava sıcaklığı kaç derece? İzlanda Türkiye maçı oynanacak mı? İzlanda'da hava sıcaklığı kaç derece? Haberi Görüntüle

SAVCIYI TEHDİT EDENLER HAPSİ BOYLADI

Şüphelilerden 3 jandarma personeli işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında 2 avukatın da bulunduğu 8 zanlı Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi. Soruşturma kapsamında savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 5'i tutuklama, 3'ü ise adli kontrol şartı talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "birden fazla kişiyle tehdit", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "yargı görevini yapanı etkileme ve kişisel verileri aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçlarından avukat Aylin Arslantatar, Mustafa Kemal Zengin, Baki Çelik, Yavuz Çelik ve Muhammed Emin Orhan'ın tutuklanmasına, avukat M.G., İ.K. ve T.A'nın ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

e-Nabız neden açılmıyor? 14 Ekim e-Nabız çöktü mü? e-Nabız neden açılmıyor? 14 Ekim e-Nabız çöktü mü? Haberi Görüntüle

TERS KELEPÇELİ GEÇİT

Söz konusu tutuklamaların ardından bir detay dikkat çekti. Kendisini müsteşar olarak tanıtan, aslında hiçbir zaman devlet görevinde bulunmamış olan Mustaf Kemal Zengin, ters kelepçe ile adliyeye getirildiğinde,  fotoğraf kareleri içinde bir kişi daha sonra farkedildi. Cumhuriyet Savcısı Engin, kendisini tehdit eden Mustafa Kemal Zengin ve diğer sanıklar sırayla adliye getirilirken, başından sonuna kadar izledi. Ve bu kare sosyal medyada çok konuşuldu.

2024 Ankara'da sitelerde merkezi ısıtma ne zaman açılır? Ankara'da Ekim'de kaloriferler yanar mı? 2024 Ankara'da sitelerde merkezi ısıtma ne zaman açılır? Ankara'da Ekim'de... Haberi Görüntüle

KENDİSİNİ TEHDİT EDENLERİ BÖYLE İZLEDİ

Tehditlere boyun eğmeyerek korkusuzca hareket eden Savcı Yavuz Engin, makamına gelerek ailesine kadar tehditleri sıralayan Mustafa Kemal Zengin ve  Avukat Aylin Arslanatar'ı tutuklanmalarının ardından adliye kapısında ters kelepçe taktırıp izledi. Aralarında 2 avukatın da bulunduğu 8 zanlı Büyükçekmece Adliyesi'ne girerken Savcı Engin, bütün sanıkları sırayla izliyordu.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading