Tesla Cybercab (Robotaksi) fiyatı ne kadar? Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak?

Tesla Cybercab (Robotaksi) fiyatı ne kadar? Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak?

ABD merkezli teknoloji ve elektrkli otomobil firması Tesla yeni ürünlerini tanıttı. Tesla'nın uzun süre üzerinde çalıştığı ve açıklanması sürekli olarak ertelenen robotaksi modeli de resmen duyuruldu. Robotaksi (Cybercab) sürücüsüz ve direksiyonsuz olması ile ön plana çıkıyor. Cybercab satış fiyatı ise herkesi şaşırttı. ABD'de pek çok kişinin ulaşabileceği rakamdan satışa sunulan Cybercab'ın Türkiye'deki satış fiyatı ise merak konusu oldu. Peki Tesla Cybercab (Robotaksi) fiyatı ne kadar? Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak?

Gündem

11.10.2024, 13:54

Tesla geçtiğimiz gün “We, Robot.” etkinliği düzenledi. Etkinlikte  Cybercab adlı sürücüsüz model de tanıtıldı.  Cybercab modeli üzerinde yıllardır çalışan Tesla sonunda yeni otonom aracını tanıttı. Tesla geleceğe yönelik tasarımlarında araçlarını otonom ve sürücüsü tasarlıyor. Cybercab (Robotaksi) de bunlardan biri. Geleceğin ulaşım aracı olan lanse edilen Cybercab'ın satış fiyatı ise çok konuşulacak. Standart bir Tesla modelle neredeyse aynı fiyata satılacağı açıklandı. 

Süper Lig puan durumu 7. hafta |  Lider hangi takım? Süper Lig puan durumu 7. hafta | Lider hangi takım? Haberi Görüntüle

TESLA ROBOTAKSİ CYBERCAB FİYATI NE KADAR?

Cybercab adlı sürücüsüz model otomobil tutkunlarını hem heyecanlandırdı hem de şaşırttı. Pedalsız ve direksiyonsuz olan Cybercab tam otoom şekilde hareket edecek. Tesla Cybercab (Robotaksi) 30 bin doların biraz altında satışa sunulması bekleniyor. Tamamen elektrikli olacak bu modellerin menzillerinin de 600 kilometreden fazla olması bekleniyor. Tesla Cybercab (Robotaksi) Türkiye satış fiyatının ise gelecek olan vergilerle birlikte 3 milyon TL seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Ancak güncel döviz kuru oranlarına göre bu rakam değişebilir. 

Tesla-Cybercab-(Robotaksi)-fiyatı-ne-kadar-Türkiye'de-ne-zaman-satışa-çıkacak-.jpg

Öldü mü yaşıyor mu? Cem Garipoğlu’nun mezarından çıkan poşetin sırrı Öldü mü yaşıyor mu? Cem Garipoğlu’nun mezarından çıkan poşetin sırrı Haberi Görüntüle

TESLA CYBERCAB TÜRKİYE'DE NE ZAMAN SATILCAK?

Cybercab ise 2026 yılında üretime girecek. Cybercab adlı sürücüsüz modelin ilk etapta ABD'de 2 yıl içinde yollarda olması bekleniyor. Ardından Çin ve Avrupa pazarlarında olması beklenen aracın Türkiye'ye giriş tarihi biraz uzun sürebilir. 

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru 2024! PTS 9 bin 690 uzman erbaş branş dağılımı Jandarma uzman erbaş alımı başvuru 2024! PTS 9 bin 690... Haberi Görüntüle

TESLA CYBERCAB GÜVENLİ Mİ?

Elon Musk'a göre otonom araçlar insanlardan 10 ile 20 kat daha güvenli olacak. Cybercab'ın güvenliği konusunda da tartışmalar başladı.  Cybercab'ta diğer sürücüsüz modellerde olduğu gibi Lidar sensörleri ve radarlar kullanılmıyor. Bunun yerine yerleşik bir bilgisayar ve haritalı görsel kontrollere dayanan bir sistem kullanılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading