Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer ve kardeşlerine rekor para cezası

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer ve kardeşlerine rekor para cezası

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ile kardeşlerine 26 milyar 615 milyon 25 bin lira ceza verildi. Yargılandığı davada 11 bin 196 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırılan Faruk Fatih Özer ile kardeşleri Güven ve Serap Özer'e 8 milyar 871 milyon 675'er bin lira para cezası verildi.

Gündem

23.01.2024, 21:23

Kırmızı bültenle aranırken Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in dolandırıcılık davasında karar çıktı. 

7'si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada sanık Faruk Fatih Özer ile kardeşleri Güven ve Serap Özer, ayrı ayrı 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklara ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası veren mahkeme, 16 sanık hakkında delil yetersizliği gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan beraat kararı verdi, 4 sanığın ise tahliyesine hükmetti.

Son dakika... Öğretmenlere müjdeli haber: Öğretmenlik Mesleği Kanunu TBMM'de kabul edildi ve yasalaştı Son dakika... Öğretmenlere müjdeli haber: Öğretmenlik Mesleği Kanunu TBMM'de kabul... Haberi Görüntüle

VURGUNCULARA REKOR PARA CEZASI

Ayrıca sanıklardan Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'e ayrıca yüksek miktarda para cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'e ayrı ayrı 8 milyar 871 milyon 675 bin lira olmak üzere toplamda 26 milyar 615 milyon 25 bin lira adli para cezası uygulandı. Heyet, verilen para cezalarının bir kısmının ise 24 ay taksitle ödenmesine hükmetti.

Son dakika: Discord şanjacısı tutuklandı! Küçük çocukları tehdit eden şüpheli hakkında karar verildi Son dakika: Discord şanjacısı tutuklandı! Küçük çocukları tehdit eden şüpheli... Haberi Görüntüle

''MÜŞTEKİLERE ÖDEME YAPTIM''

Öte yandan dünkü duruşmada savunma yapan Faruk Fatih Özer, "Avukatlarımın savunmalarıma katılıyorum. Burası zorbalıkla yönetilen bir ülke değildir. Bizim ve ailemizin yaşadığı adaletsizliğin son bulması gerekiyor. Thodex yalnızca bir şirket ve iflas etti. Thodex de suç örgütünden bahsedilmez. Dünya üzerindeki tüm kurumları yönetebilecek kadar zekiyim. Bu 22 yaşında kurduğum şirketten belli. Suç örgütü kuracak olsam bu kadar amatörce hareket etmezdim. Söz konusu olan dosyada şüpheli olanların 2 seneden fazladır mağdur olduğu ortada. İllegal faaliyetlerin içinde bulunacağımı kabul etmeyeceğim. Ben Arnavutlukta cezaevindeyken dahi müştekilere ödeme yaptım.'' dedi.

Bunun adı: İslam düşmanlığı! Şişli Belediye Başkanı'ndan bir skandal daha: Haham var, papaz var, imam yok! Bunun adı: İslam düşmanlığı! Şişli Belediye Başkanı'ndan bir skandal daha:... Haberi Görüntüle

SAVUNMALI TÜRKÜ

'Örgüt kurmuş bir liderin asla yapmayacağı bir hareket. Rica ederim biraz bu acıdan yaklaşın.'' diyen Fatih Özer, şunları kaydetti;

''Dosyanın bu aşamaya gelmesinin nedeni Türkiye'den ve başka ülkeden bakanlarla fotoğraflarım. Benim medyada ismi geçen hiç bir bakanla ilişkim olmamıştır. Sayın bakanlara ve milletvekillerine iftiralar atıldı. Kaostan beslenen varlıklar benim şirketimin batmasından faydalandılar. Ben artık gerçeklerin sayın mahkeme heyeti tarafından görülmesini beklemekteyim. Savunmamı Musa Eroğlu'ndan 'Yolun sonu görünüyor' türküsünden bir dörtlük ile bitirmek istiyorum. Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden. Bak feleğin çemberinden yolun sonu görünüyor. Azrail'in gelir kendi, ne ağa der ne efendi. Sayılı günler tükendi yolun sonu görünüyor" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading