Yandex Metrica

Sitede Ara

THY çöktü mü, neden bilet alamıyorum? Rezervasyon sisteminde arıza mı var?

THY çöktü mü, neden bilet alamıyorum? Rezervasyon sisteminde arıza mı var?

Dünya çapınca yaşanan ditiral kriz THY'da etkiledi. Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını bildirdi.

Gündem

19.07.2024, 13:13

Tüm dünyada internet sistemlerinde önemli bir arıza yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza pek çok setörü etkiledi. Etkilenen sistemler arasında THY'da var. 

30 Ağustos bugün İstanbul'da hangi yollar kapalı? Yollar saat kaçta açılacak? 30 Ağustos bugün İstanbul'da hangi yollar kapalı? Yollar saat kaçta... Haberi Görüntüle

ARIZA HANGİ ŞİRKETLERDE GEÇERİ?

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sistemlerinde yaşanan arıza THY, hastaneleri, e-ticaret sitelerini ve birçok sektörü etkisi altına aldı. Alman Borsası ı̇şlemlerin normal olarak başladığını ancak kontrollerin devam ettiğini bildirdi.

Öte yandan İngı̇ltere'nı̇n sağlık rezervasyon sı̇stemı̇ sosyal medyada açıklama yapan sağlık yetkı̇lı̇lerı̇ne göre şu an "çevrımdışı."

İngiltere'nin önemli televizyon haber kanallarından Sky News Cuma günü yayın yapmadı. Yayıncı kuruluşun icra kurulu başkanı David Rhodes X'te yaptığı açıklamada, “Sky News bu sabah canlı yayın yapamadı, şu anda izleyicilere kesinti için özür dilediğimizi söylüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı duyurdu: Erdoğan BRICS zirvesine katılmayı kabul etti! Cumhurbaşkanlığı duyurdu: Erdoğan BRICS zirvesine katılmayı kabul etti! Haberi Görüntüle

DENİZBANK ÇÖKTÜ MÜ?

Öte yandan Denizbank'ta da teknik aksaklık yaşandığı açıklandı. Mobil bankacılıkta sorunlar olduğu belirtildi.Bankadan yapılan açıklamada, ''Kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır. Bankamız, söz konusu aksaklığın giderilmesi ve tüm kanallarımızın en kısa sürede hizmete açılması için çalışmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.'' denildi.

Soykırımcı İsrail Gazze'de yine okulu hedef aldı: Ölüler ve yaralılar var Soykırımcı İsrail Gazze'de yine okulu hedef aldı: Ölüler ve yaralılar... Haberi Görüntüle

THY'DA ARIZA NE ZAMAN GİDERİLECEK?

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtti. Üstün, "Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Young Boys'u 1-0, 2-1, 3-2 (tek farla yenerse) ne olur? Galatasaray tur atlar mı? Galatasaray Young Boys'u 1-0, 2-1, 3-2 (tek farla yenerse) ne... Haberi Görüntüle

84 SEFER İPTAL EDİLDİ

THY Basın Müşavirliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, havacılık sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana geldiği belirtildi.

Bu aksaklık neticesinde bazı seferlerin iptal edildiği aktarılan açıklamada, "Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan 'Uçuş durumu' sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Sistemsel aksaklık giderildikten sonra belirtilen şartları sağlayan yolcuların satış kanallarından işlem yapabileceğine dikkatin çekildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır. Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır. Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır. İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır. Güncel gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.".

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading