THY uçağında ne oldu? Pilot havadayken yaşamını mı yitirdi?

THY uçağında ne oldu? Pilot havadayken yaşamını mı yitirdi?

Türk Hava Yolları (THY), Seattle-İstanbul seferini icra eden uçağının kaptan pilotu İlçehin Pehlivan’ın uçuş sırasında yaşamını yitirdiğini duyurdu. Kaptan Pehlivan’ın sağlık durumu hakkında detaylar paylaşıldı.

Gündem

09.10.2024, 15:26

Türk Hava Yolları (THY), TK204 sefer sayılı Seattle-İstanbul uçuşunu gerçekleştiren Airbus 350 tipi uçağının kaptan pilotu İlçehin Pehlivan’ın uçuş esnasında baygınlık geçirdiğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Pehlivan’a uçakta ilk müdahalenin yapıldığını, ancak sonuçsuz kaldığını belirtti. Bunun üzerine kokpit ekibinin acil iniş kararı aldığı ancak Pehlivan’ın iniş öncesinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

Efsane isim Efsane isim "Melo" TFF'de göreve başladı! Resmi açıklama geldi Haberi Görüntüle

VEFAT EDEN PİLOT'UN DURUMU PAYLAŞILDI

İlçehin Pehlivan'ın 2007 yılından bu yana Türk Hava Yolları'nda görev yaptığı ve 59 yaşında olduğu belirtildi. Üstün, Pehlivan’ın en son 8 Mart 2024 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş bir Havacılık Tıp Merkezi'nde periyodik sağlık muayenesinden geçtiğini, bu muayenede görev yapmasına engel bir sağlık sorununun tespit edilmediğini vurguladı.

Ali Altun neden öldü? Başpehlivan Ali Altun kimdir, nereli? Ali Altun neden öldü? Başpehlivan Ali Altun kimdir, nereli? Haberi Görüntüle

YOLCULARIN GÜVENLİĞİ VE UÇUŞ PLANLARI

Uçuşun acil iniş kararının alındığı süreçte, uçağın New York’a yönlendirildiği kaydedildi. Üstün, yolcuların yurda dönüşlerinin New York istasyonu üzerinden planlandığını açıkladı.

Ankara'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli bir araya gelecek Ankara'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli bir araya... Haberi Görüntüle

THY'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, THY ailesi olarak kaptan pilot İlçehin Pehlivan’a Allah’tan rahmet dileyerek, Pehlivan’ın ailesine, çalışma arkadaşlarına ve sevenlerine sabır temennisinde bulundu. 

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading