Yandex Metrica

Ticaret Bakanlığı'ndan yalan haberlere yanıt: Gümrük sistemimiz İsrail'e kapalıdır

Ticaret Bakanlığı'ndan yalan haberlere yanıt: Gümrük sistemimiz İsrail'e kapalıdır

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e yönelik 2 Mayıs 2024 tarihinde alınan ihracat ve ithalat işlemlerini tüm ürünlerini kapsayacak şekilde durdurulduğuna dikkat çekerek bu konuda çıkan manipülatif haberlere ilişkin, "İsrail'e yönelik ihracat ve ithalat için tescil edilmiş hiçbir gümrük beyannamesi veyahut İsrail'den ülkemize ulaşan hiçbir sevkiyatı bulunmamaktadır. İsrail için gümrük sistemi kapalıdır." açıklamasında bulundu.  

Gündem

18.09.2024, 14:41

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e yönelik 2 Mayıs 2024 tarihinde alınan ihracat ve ithalat işlemlerini tüm ürünleri kapsayacak şekilde durduklarını anımsatarak, bu konuda çıkan haberlere ilişkin, şu açıklamada bulundu:

İsrail'e yönelik ihracat ve ithalat için tescil edilmiş hiçbir gümrük beyannamesi veyahut İsrail'den ülkemize ulaşan hiçbir sevkiyatı bulunmamaktadır. İsrail için gümrük sistemi kapalıdır.

Van’da düzenlenen aşiret düğününde geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL takı takıldı. Van’da düzenlenen aşiret düğününde geline 2 kilo altın, damada ise... Haberi Görüntüle

"2 MAYIS 2024 TARİHİNDE İSRAİL'LE İLGİLİ İHRACAT VE İTHALAT İŞLEMLERİ TÜM ÜRÜNLERİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE DURDURULDU"

Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistin davasındaki pozisyonunu belirleyen açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Bilindiği gibi, İsrail'in Filistin'e yönelik uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı vahşi saldırıları, Filistin'de gerçekleştirdiği katliam, insani felaket ve fiziki yıkım sonrası, ülkemiz 2 Mayıs 2024 tarihinde İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerini tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurmuştur. Buna rağmen bazı basın organlarında bu konuda gerçekleri çarpıtan, mesnetsiz, manipülatif haberler yapılması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Esasen ülkemiz, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'in insanlık dışı saldırılarının durdurulması, insani kayıp ve fiziki yıkımın engellenmesi, kalıcı ateşkesin sağlanması için en üst düzeyde girişimlerde bulunmuş, diplomasinin tüm araçlarını en yoğun çaba ile kullanmış ve Filistin'e en çok insani desteği sağlayan ülke olmayı sürdürmüştür.

Emine Erdoğan'dan Narin Güran mesajı: 'Küçük yavrumuzun vefatı yüreğimizi dağladı' Emine Erdoğan'dan Narin Güran mesajı: 'Küçük yavrumuzun vefatı yüreğimizi dağladı' Haberi Görüntüle

"İSRAİL İÇİN GÜMRÜK SİSTEMİ KAPALIDIR"

2 Mayıs 2024 tarihinden sonra ülkemizden İsrail'e yönelik ihracat ve ithalat için tescil edilmiş hiçbir gümrük beyannamesi, veyahut İsrail'den ülkemize ulaşan hiçbir İsrail sevkiyatı bulunmamaktadır. İsrail için gümrük sistemi kapalıdır. İhracat ve ithalat rakamları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından da şeffaf olarak yayınlanmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading