Yandex Metrica

DOLAR

33.99

%0.26 expand_less

EURO

37.83

%0.51 expand_less

ALTIN

2819.70

%0.36 expand_less

BIST

9577.46

%-1.1 expand_more

BTC ($)

57946.53

%-3.1 expand_more

Timur Cihantimur Türkiye'ye iade edilecek mi? ABD'den beklenen karar!

Timur Cihantimur Türkiye'ye iade edilecek mi? ABD'den beklenen karar!

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı lüks araçla bir kişinin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok geçtiğimiz aylarda ABD'de yakalanmıştı. Anne ile oğlu ABD'de tutuklu bunurken iadeleri konusunda yeni bir gelişme yaşandı. ABD'de görülen davada savcı tutuklu bulunan Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilmesini istedi. Peki Timur Cihantimur Türkiye'ye iade edilecek mi?

Gündem

24.08.2024, 11:23

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı lüks bir araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur annesi Eylem Tok ile yurt dışına kaçmıştı. Eylem Tok ve oğlu aylar sonra ABD'de yakalandı ve tutuklandı. ABD'nin Boston kentinde annesi Eylem Tok ile Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ediyor. Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği merakla beklenirken ABD savcısının talebi ortaya çıktı. 

9 Eylül bugün İstanbul'da otobüsler sadece öğrencilere mi ücretsiz? Metrobüs, otobüs, metro herkese mi bedava? 9 Eylül bugün İstanbul'da otobüsler sadece öğrencilere mi ücretsiz? Metrobüs,... Haberi Görüntüle

TİMUR CİHANTİMUR VE EYLEM TOK TÜRKİYE'YE İADE EDİLECEK Mİ?

Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur’un yargılandığı mahkemeye sunduğu dilekçede sanığın Türkiye'ye iadesini ve kararın onay için ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunulmasını istedi. SavcılıkTürkiye’ye iade edilmesiyle ilgili kararın yapılacak duruşma öncesinde alınmasını istedi. Levy, mahkemeden ayrıca Cihantimur’un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçundan iki ülke arasındaki anlaşmaya göre Türkiye'ye iade edilebilir olduğunu tasdik etmesi için kararını ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunmasını talep etti.

Narin'in mezarı başında kan donduran ağıt: 'Havin'ime de böyle kıydılar' Narin'in mezarı başında kan donduran ağıt: 'Havin'ime de böyle kıydılar' Haberi Görüntüle

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İADE EDİLEBİLİR?

Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi konusunun önümüzdeki günlerde karara bağlanması bekleniyor. 

Mahkemeye sunulan psikiyatri raporu için gizlilik talep eden avukatlar Cihantimur’un annesinin ABD’ye gitme kararına itaat ettiği savunmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading