TOGG, yeni modeliyle dikkat çekti! Bakan Kacır, sedan modeliyle deneme sürüşüne çıktı

TOGG, yeni modeliyle dikkat çekti! Bakan Kacır, sedan modeliyle deneme sürüşüne çıktı

Yerli otomobil TOGG’un yeni modeli T10F’in test sürüşü gerçekleşti. Yeni modeliyle dikkatleri üstüne çeken T10F’in deneme sürüşünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır gerçekleştirdi.

Gündem

29.09.2024, 19:14

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yer alan TOGG firmasını teknoloji kampüsünü ziyaret etti. Yetkililer, yeni çıkan model hakkında ziyarete gelen Kacır’ a bilgi verdi. Yeni çıkan modelin araç güvenliğinden başlayıp, test sürüşleri hakkında bilgi alan Kacır, daha sonra araç ile kendi test sürüşüne çıktı.

TEST SÜRÜŞÜNE ÇIKTI

Togg’ un ilk sedan modeli olan T10F modelinin sürüşünü gerçekleştiren Kacır, "Malumunuz eylül ayından itibaren Türkiye'de küresel güvenlik regülasyonlarına uyum sürecini başlatmış olduk. Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR) 2 düzenlemeleri eylül ayından itibaren Türkiye'de zorunlu hale geldi. Togg da tabii bu yeni düzenlemeye en hızlı şekilde uyum sağladı" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, test sürüşü sonrası mutluluk duyduğunu ifade etti.

ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANICILARI MEMNUN KALACAK

Yeni çıkan Togg’ un ilk seddan modeli hakkında gurur duyduğunu dile getirdi. Birçok hedef kitlesine uygun olacağını düşünen Kacır,Bu model biraz daha  target="_blank" rel="noopener">spor ama aynı zamanda bir sedan araçtan beklentileri de karşılayacak şekilde tasarlandı. Yine T10F, mevcut SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak. Bu da elektrikli  target="_blank" rel="noopener">araç kullanıcılarının çokça memnun olacağı bir unsur aslında. Malumunuz biz hem Togg'un hem de diğer elektrikli araçların Türkiye'de yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

 ŞARJ İSTASYONLARI HER YERDE 

Ülke çapında artık şarj istasyonlarının yaygınlaştığını söyleyen Kacır, halihazırda tüm şehirlerde 23 bin halka açık şarj noktası olduğunu açıkladı. Bu istasyonların sekiz bininin hızlı şarj imkanı sunam özelliğinin olduğunu söyledi. Konuşmasında Türkiye, halihazırda Avrupa'da elektrikli araç başına düşen halka açık şarj istasyonu noktası açısından lider ülkelerden biri olduğunu söyleyen Kacır, “Bu liderlik rolümüzü daha da güçlendireceğiz ve inşallah Togg, hem AR-GE, inovasyon alanında hem üretim yetkinlikleriyle Türkiye'nin gururu, iftihar kaynağımız olmaya devam edecek. Biz de her daim Togg'un yanında olmayı, desteklemeyi sürdüreceğiz. Burada muhteşem, gencecik ve deneyimli bir ekip var. Dolayısıyla bu ekibin alın teriyle, akıl teriyle Türkiye'nin geleceği için yürüttükleri bu çalışmalarda biz de her daim yanlarında olacağız" dedi.

BU ARAÇ NE ZAMAN SUNULACAK?

İlk sedan modeli olan araç Gebze'de Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirilen bir etkinlikte T10X ile birlikte bir konsept olarak tanıtımı yapıldı. Las Vegas'ta düzenlenen Ocak 2022 tarihinde ise CES 2022 fuarında  target="_blank" rel="noopener">dünya çapında tanıtıldı.

YENİ MODELİN ÖZELLİKLERİ NELER?

T10F'nin 0-100 kilometre/saat hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunması planlanıyor. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahip olan bu araç, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'ye çıkacak.

T10F, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle sunulacak. 160 kW / 217 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F, RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere gidebilecek.

BATARYA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Togg, T10F modeli için iki farklı seçeneği var. Bunlardan biri 350 km menzil için 52,4 kWh kapasiteli lityum iyon pil ile 600 km menzil sağlayan 88,5 kWh kapasiteli daha büyük lityum iyon pildir. Diğeri ise DC şarj cihazıyla 180 kW'a kadar şarj kapasitesine sahiptir ve pilin 28 dakikada %20'den %80'e çıkmasını sağlayacaktır. Pillerin üretimi Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Siro tesislerinde yapılacaktır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading