Yandex Metrica

Tom Bombadil kimdir? Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinde Tom Bombadil'in güçleri ne?

Tom Bombadil kimdir? Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinde Tom Bombadil'in güçleri ne?

Tom Bombadil kimdir? Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisi 29 Ağustos'ta Amazon Prime Video'da yeni bölümleriyle yerini alacak. Dizide orta dünyadan yeni karakterlerin de dahil edileceği ve bunlardan birisinin de Tom Bombadil olacağı açıklanmıştı. Tom Bombadil'in dizide olacağı kesinleşmiş oldu. İstar ile yaptığı konuşması fragmanlarda yer alan Tom Bombadil izleyiciler tarafından merak edilmeye başlandı. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinde Tom Bombadil'in güçleri neler?

Gündem

28.08.2024, 12:20

Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri dizisinin 2. sezonunda Tom Bombadil'in yer alacağı uzun süre konuşulmuştu. Dizinin ilk fragmanıyla birlikte bu iddianın artık gerçek olduğu ortaya çıktı. Tom Bombadil dizid Istar ile konuşma yaparken görülüyor. Güç Yüzükleri 2. sezonda Tom Bombadil'in nasıl bir görev üstleneceği ise henüz belli değil. Dizi izleyicileri ise Tom Bombadil kimdir? Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinde Tom Bombadil'in güçleri ne?

İstanbul'da pazartesi çilesi: Trafik tamamen durma noktasına geldi! İstanbul'da pazartesi çilesi: Trafik tamamen durma noktasına geldi! Haberi Görüntüle

TOM BOMBADİL KİMDİ?

Peter Jackson'un yapımcılığında Amazon Prime Video ekranlarında yayınlanan Güç Yüzükleri dizisinde Tom Bombadil'in de yer aldığı öğrenildi. 

Tom Bombadil, Tolkien'in Orta Dünya'sında yer alan kurgusal bir karakterdir. Renkli giyinen orta boylu ve kalın bacaklara sahip olan bu karkter ilk olarak Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği kitabında karşımıza çıktı.  Bombadil, Frodo ve arkadaşlarıyla Yaşlı Orman'da karşılaşır.  Frodo ile beraber yolculuğa çıkan Pippin ve Mary'i Yaşlı Söğüt Adam isimli huorndan son anda kurtarır. 

Tom Bombadil'in karısı ise Nehir'in kızı Altınyemiş'tir.

Elrond'un Divânı toplandığında Tom Bombadil'in de davet edilmesi istendi ama Tom Bombadil'in hiçbir şeyi umursamaz tavrı yüzünden bu istekten vazgeçildi. Ayrıca Höyük Yaylalarında Frodo'yu ve yoldaşlarını yine Tom Bombadil kurtardı.

Tom Bombadil kim.webp

Gandalf'a göre Bombadil Orta Dünya'nın en eskilerindendir. Ağaçsakal da Bombadil'in Orta Dünya üzerinde yaşayan en eski canlı olduğunu söyler.

Ayrıca Sauron'un Hüküm Dağı'nda kara büyü ile dövdüğü hükmeden tek yüzükten etkilenmeyen orta dünya içindeki tek canlı olduğu söylenir.

Frodo bunu fark ettiğinde Bombadil'e yüzüğü onun taşımasını ya da yok etmesini teklif eder. Fakat Bombadil bunu reddeder.

Yüzüğün onu etkileyeceğinden korktuğu için değil, Orta dünyayı umursamadığı için Frodo'nun teklifini geri çevirir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading