Yandex Metrica

Toroslar'da neler oluyor? 100 milyon TL'lik vurgun! Adrese teslim ihaleler deşifre oldu iddiası

Toroslar'da neler oluyor? 100 milyon TL'lik vurgun! Adrese teslim ihaleler deşifre oldu iddiası

CHP'li Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız adrese teslim ihaleler ile 100 milyon TL'lik vurguna imza attığı iddia edildi.. Usulsüz temizlik ihalesi ve araç kiralama ihaleleri deşifre olurken başkan Yıldız'ın 101 milyon lira olması gereken ihale bedelini yüzde yüz artırarak 200 milyona mal ettiği bildirildi.

Gündem

02.09.2024, 20:48

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, mayıs ayında düzenlediği basın toplantısında "Ülkemizde hiçbir belediyede var olmayan iş makinalarımız var. Tamir ettirdik, hepsini 1 haftada ayağa kaldırdık. Önceki yönetim bunları kullanmak yerine on milyonlarca liraya dışarıdan araç kiralamış. Bu soygun değil mi? Toroslar halkının parasını peşkeş çekmek değil mi?" açıklaması yapmıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 

Terör yuvalarına Mehmetçik pençesi: Çok sayıda terörist havaya uçuruldu Terör yuvalarına Mehmetçik pençesi: Çok sayıda terörist havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDE BÜYÜK VURGUN

Birkaç ay önce eleştirdiği işi kendisinin yaparak; 24 aylık ve 200 milyon bedelle 45 adet çöp kamyonu ve taşıt ve iş makinası kiralaması ihalesine çıkması şaşkınlık yarattı. Hali hazırda aylık 4 milyon lira bedelle araç kiralayabilen belediyenin, önümüzdeki ay araçlara neden 8 milyon lira ödeyeceğinin iddia edilmesi merak konusu oldu.

CHP'nin erken seçim hayaline AK Parti'den yanıt: Kötü bir espri! CHP'nin erken seçim hayaline AK Parti'den yanıt: Kötü bir espri! Haberi Görüntüle

100 MİLYON TL'LİK ZARAR

İddilara göre, Toroslar Belediyesi, Haziran ayında 12 milyon 727 bin lira bedelle 3 aylığına araç kiraladı. İhale pazarlık usulüyle yapıldı. İhale kapsamında belediye aylık 4 milyon 242 bin lira bedelle araç kiralama hizmeti alıyor. Eylül ayından itibaren ise bu tutar yüzde yüz artışla aylık 8 milyon liraya tekabül ediyor. Mevcut bedelle hesaplandığında aylık 4 milyon 242 bin liralık ücretle yapılan işin, 5 Eylül'de ihalesi yapılacak olan 24 aylık kiralama bedeli hesaplandığında ise 4 milyon 242 bin lira çarpı 24 aylık maliyeti, 101 milyon 815 bin liraya tekabül ediyor. Ancak 5 Eylül'deki ihale bedelinin en az 200 milyon lira olması, Toroslar Belediyesi'nin kamuyu 100 milyon lira zarara uğratacağı anlamına geliyor.

İhalenin yaklaşık maliyeti Kamu İhale Kurumu'nun itiraz başvuru bedelinden hesaplanıyor. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun ‘’Eşik Değerler Ve Parasal Limitlerin Güncellenmesi’’ başlıklı 67’inci maddesine göre yaklaşık maliyeti 198 milyon ve üzerinde olan ihaleler için itiraz başvuru bedeli 157 bin 733 lira.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading