Yandex Metrica

Sitede Ara

Trabzon'da aşırı yağış heyelana sebep oldu! Üç ilçede yol çöktü: Vali olay yerinde

Trabzon'da aşırı yağış heyelana sebep oldu! Üç ilçede yol çöktü: Vali olay yerinde

Trabzon'da aşırı yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yollarda derin su birikintileri oluşurken, binaların zemin katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. 

Gündem

20.09.2024, 23:05

Trabzon'da aralıklarla devam eden yağışlar özellikle Arsin, Aralıklı ve Sürmene ilçesinde etkili oldu. Derelerin debisini yükselten aşırı yağış nedeniyle bazı ırmaklar da taştı. Taşkınlar, yollarda derin su birikintilerinin oluşmasına ve binaların zemin katlarındaki ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı. 

Heyelanların meydana geldiği üç ilçede bazı yollar çöktü. DSİ, AFAD ve Belediye gibi ilgili kurumlar sorun yaşanan bölgelerde çalışıyor. Anadolu Ajansı'na konuşan Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, çalışmaların sahada devam ettiğini belirterek "Ekiplerimiz müdahale etmeye çalışıyor. Ama çok yoğun bir yağmur yağdı, halen de devam ediyor." dedi.

İlber Ortaylı sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı: Bir süredir tedavi görüyorum İlber Ortaylı sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı: Bir süredir tedavi... Haberi Görüntüle

VALİ YILDIRIM: "BEN DAHİL HERKES OLAY YERİNDE"

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise öğleden sonra 4 gibi başlayan sağanağın Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olduğunu söyledi. Yıldırım, yağışın etkili olduğu bölgelerde su baskınları meydana geldiğini belirtti ve şöyle konuştu: "Can ve mal kaybımız Allah'a şükürler olsun yok ama yolda kalanlar var çünkü oralar işlek yollar. Gerek yaylalardan gelenler, gerekse kırsal mahallelerden gelen insanlar o yollarda kaldılar, onları kurtarmaya çalışıyoruz. Bütün ekiplerimiz benimle birlikte hep beraber olay yerindeyiz."

Kapanan yolları açana kadar çalışmalara devam edileceğini vurgulayan Vali Yıldırım, vatandaşların o istikamete doğru yola çıkmamaları için uyarıldığını hatırlattı. Yolda kalanları da kurtaracaklarını söyleyen Yıldırım, bütün ekiplerin sahada olduğunu ve çalışmalara ara vermeksizin devam edeceğini söyledi.

Vali Aziz Yıldırım, daha sonra taşkın ve heyelan meydana gelen Araklı ilçesinin atayurt mevkisine gitti ve burada incelemelerde bulundu. Yekililerden bilgi alan Yıldırım, "Taşkın yollarımıza yandan geldiği için de menfezleri kapatıp yolun üzerinden aştı. Bazı yerlerde burada gördüğünüz gibi çalışması yapılıyor, küçük heyelanlar da var, rüsubatlar da var. Bu yol Santa Harabeleri'ne kadar gider eski Bayburt yolu. Santa Harabeleri'nden gelenler, yaylalardan gelenler ve mahallelerden gelenler, şehre ulaşmak isteyenler yollardaki bu rüsubat yüzünden geçemiyorlar, şu anda bekliyorlar. Yolları açmaya çalışıyoruz. Gerek DSİ, gerek Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, bütün ekiplerimiz şu anda çalışıyor. Sayın bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, bakan yardımcımıza ve AFAD Başkanımıza olay bildirildi, kendileri de zaten teyakkuz halindeler. Zamana ihtiyacımız var." dedi. Yıldırım ayrıca devlet kurumlarının tümüyle görevinin başında olduğunu belirterek "Ben de buradayım, hep birlikteyiz. Gayret ediyoruz ki inşallah bir an önce açarız. Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybımız yok, buna dair de bir tehlike henüz yaşamadık, inşallah bundan sonra da yaşamayız. Sadece bekliyoruz." dedi.

İBB Meclisi'nde İmamoğlu'nun Paris gezisi tartışıldı: 'İstanbul Evi'nin günlük kirası ne kadar, eğlenceye kimler katıldı, katılımcılar para ödedi mi?' İBB Meclisi'nde İmamoğlu'nun Paris gezisi tartışıldı: 'İstanbul Evi'nin günlük kirası... Haberi Görüntüle

ARAKLI'DA DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLDİ

Araklı ilçesinde sağanağın ardından Özgen Mahallesi'ndeki Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesini de su bastı. UMKE ve AFAD ekipleri, 38 hasta ve 30 personeli Acil Servis girişinden tahliye etti. Öncelikle Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki hastalar sedyeyle arazi aracına alındı, ardından da ambulanslarla civardaki hastanelere sevk edildi.

Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek olayında yeni gelişme! Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek olayında yeni gelişme! Haberi Görüntüle

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ: "28 MAHALLEYE ULAŞMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı'da inceleme yaptı.

Burada basın mensuplarını bilgilendiren Genç, ekiplerin Arsin ilçesinde bir çocuğu heyelandan kurtardığını söyledi. Genç, ihbar aldıkları 28 mahalleye ulaşmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, havanın aydınlanmasıyla hasar tablosunun ortaya çıkacağını, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahada olduğunu ifade etti. Gençi sağanaktan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek şunları söyledi: "AFAD'ımız, itfaiyemiz, TİSKİ'miz, komşu belediyelerimiz el ele verip bu önemli sorunumuzu ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz. Hoparlörler de dahil olmak üzere belediyemizden bütün uyarılarımızı yapıyoruz. Şimdi sizin aracılığınızla da yapalım çünkü su riski o dere yataklarında oluşuyor, o nedenle bütün vatandaşlarımız bu konuda uyarıyoruz."

VGM'den burs duyurusu! Milyonlarca öğrenci bekliyordu: Başvurular ne zaman başlıyor? VGM'den burs duyurusu! Milyonlarca öğrenci bekliyordu: Başvurular ne zaman başlıyor? Haberi Görüntüle

VAN'DA SEL FELAKETİ

Yağışın etkili olduğu bir başka kentimiz de Van oldu. Van'ın Başkale ilçesinde sağanak, sele yol açtı. Aniden bastıran sağanak sonrası oluşan sel, 2020'de meydana gelen depremin ardından mahalleye kurulan boş konteynerleri sürükledi. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen sel nedeniyle bazı evleri su bastı, tarım arazileri ve biçilen otlar zarar gördü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading