Sitede Ara

Trabzonspor'un borcu bitti mi? Trabzonspor Bankalar Birliği'ne ne kadar para ödedi?

Trabzonspor'un borcu bitti mi? Trabzonspor Bankalar Birliği'ne ne kadar para ödedi?

Bordo mavili kulüpten Türk futbol tarihine geçecek önemli bir adım geldi. Pek çok kulübün mevcut borçları Bankalar Birliği tarafından yapılandırmaya alınmıştı. Bu anlaşma kulüpleri mali anlamda oldukça zorluyordu. Trabzonspor bu anlaşmadan ilk çıkan taraf oldu. Peki Trabzonspor'un borcu bitti mi? Trabzonspor Bankalar Birliği'ne ne kadar para ödedi?

Gündem

30.09.2024, 10:13

Futbol kulüplerinin büyük borçları nedeniyle Bankalar Birliği amlaşmasına imza atmıştı. Pek çok klüp bu analşamadan çıkmanın yollarını ararken Tranzonspor bu alanda bir ilke imza atttı ve Bankalar Birliği'nden çekilen ilk futbol takımı oldu. Trabzonspor borçlarının ödeyerek anlaşmayı sonlandırdı ve finansal özgürlüğüne kavuştu. Peki Trabzonspor'un borcu bitti mi? Trabzonspor Bankalar Birliği'ne ne kadar para ödedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye erken seçim cevabı: Muhalefet havanda su dövüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye erken seçim cevabı: Muhalefet havanda su dövüyor Haberi Görüntüle

TRABZONSPOR'UN BORCU BİTTİ Mİ?

Trabzonspor'dan konuya ilişkin KAP'a açıklama geldi. Açıklamada tüm krediler ve bu kredilerin tüm faizlerinin ödendiği açıklandı. Açıklamada "T.C. Ziraat Bankası, Denizbank ve Türkiye Halk Bankasından oluşan konsorsiyum ile Şirketimiz arasında 06/2019 döneminde imzalanan ve 03/2021 döneminde yeniden yapılandırılarak vadesi 05/2030 dönemine kadar uzatılan, kamuoyunda Bankalar Birliği yapılandırması olarak bilinen kredi anlaşması kapsamında, Şirketimizin kullanmış olduğu tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatılmıştır. Buna göre şirketimizin bankalar nezdinde hiçbir kredi ana para ya da faiz borcu kalmamıştır." denildi. 

Aselsan'ın cep telefonu var mı? Aselsan cep telefonu çıkaracak mı? Aselsan'ın cep telefonu var mı? Aselsan cep telefonu çıkaracak mı? Haberi Görüntüle

TRABZONSPOR BANKALAR BİRLİĞİ'NE NE KADAR PARA ÖDEDİ?

2019 yılında TFF ve Bankalar Birliği arasında yapılan anlaşma kapsamında pek çok borçlu kübün borçları yeniden yapılandırıldı. Bu anlaşma ile borçların uzun vadede ödenmesi hedeflendi. Ancak anlaşma pek çok külübü ekonomik açıdan oldukça zor duruma soktu. Trabzonspor Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ilk kulüp oldu. Trabzonspor'dan yapılan açıklamada "Şirketimizin kullanmış olduğu tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatılmıştır." denildi. Ertuğrul Doğan yönetimi, toplamda 2.7 milyar TL ödeme yaparak Bankalar Birliği anlaşmasından çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading