Trafik sigortası fiyatları düşecek mi? 2025'te trafik sigortası ucuzlayacak mı?

Trafik sigortası fiyatları düşecek mi? 2025'te trafik sigortası ucuzlayacak mı?

Milyonlarca araç sahibinin en çok şikayet ettiği konuların başında trafik sigortası için ödenen rakamlar oluyor. Son zamanlarda trafik sigrotası fiyatları katlanarak artmıştı. Hem kasko hem de trafik sigortası araç sahipleri için büyük bir yük haline gelmişti.Trafik sigortasında yeni bir düzenleme yapılmasının gündemde olduğu ve bu düzenleme ile fiyatların aşağı çekilebileceği iddia edildi. Araç sahipleri ise Trafik sigortası fiyatları düşecek mi? 2025'te trafik sigortası ucuzlayacak mı? sorularına sıkça yanıt aramaya başladı.

Gündem

01.10.2024, 09:50

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli gelişme duyuruldu... Trafik sigortalarında yeni bir düzenleme yapılmasının gündemde olduğu iddia edildi. Araç sahipleri gelen habere oldukça sevindi. Sürücülerin en büyük giderlerinden biri olan trafik sigortası ücretlerinin aşağı çekilmesi de muhtemel görünüyor. 

Ünlü sosyal medya fenomeninden acı haber! 5. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetti! Ünlü sosyal medya fenomeninden acı haber! 5. kattan aşağı düşerek... Haberi Görüntüle

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Trafik sigortasında yeni bir düzenleme yapılması gündemde. Araç sahipleri son yıllarda hızla artan fiyatlara bir çözüm bulunmasını talep ediyordu. Ayrıca sigorta şirketleri de maliyet ve giderlerin karşılanabilmesi için fiyatların normal olduğunu savunuyordu. Özellikle kazalarda yaralanma ve ölüm durumlarında ödenen bedeni tazminatlar, sigorta şirketlerine büyük maliyet yüklemekte Alınan bilgilere göre; Sigorta şirketlerini zor durumda bırakan bedeni tazminatların hasar havuzundan karşılanacağı bir formül üzerinde çalışılıyor. Bu formül hayata geçerse trafik sigortası primlerinin de aşağı çekilmesi bekleniyor. 

Suç makinasıydı! Şeyda polisi şehit eden katil Yunus Emre Geçti'ye mahkemeden indirim verilmiş Suç makinasıydı! Şeyda polisi şehit eden katil Yunus Emre Geçti'ye... Haberi Görüntüle

2025'TE TRAFİK SİGORTASI UCUZLAYACAK MI?

Yeni düzenlemeye göre, bedeni zararlar için bir 'hasar havuzu' oluşturulması planlaıyor. Bu havuzun devlet tarafından yönetilmesi planlanıyor. Yeni sistem eğer hayata girer ve planlandığı gibi uygulanırsa trafik sigortası primleri düşebilir. 

Okullar Cuma günleri tatil mi? Ders saatleri kısalıyor mu? Okullar Cuma günleri tatil mi? Ders saatleri kısalıyor mu? Haberi Görüntüle

TRAFİK SİGORTASI PRİMLERİ AZALACAK MI?

Şirketler, bedeni tazminatları ödemek yerine primlerin bir kısmını havuza devredecek. Böylece sigorta primleri üzerindeki maliyet azalabilir ve fiyatlar düşebilir. Aynı zamanda, sahte ve şişirilmiş hasar taleplerinin de önüne geçilecek. Yeni sistemin 2025'te uygulamaya geçmesi bekleniyor. 

Türkiye'den Yunanistan'a uyarı: Karasularımız ihlal edilmişti Türkiye'den Yunanistan'a uyarı: Karasularımız ihlal edilmişti Haberi Görüntüle

TRAFİK SİGORTASI NEDİR?

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası ya da kısaca trafik sigortası, otomobil, kamyon, motosiklet ve diğer kara yolu taşıtları için sigortadır. Trafik sigortasının amacı herhangi bir kaza durumunda "karşı tarafın" malına veya canına verilen hasarı -kabahat oranına bağlı olarak- kısmen veya tamamen karşılar. Araç sigortasının özel şartları her bölgede yasal düzenlemeler ile değişebilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading