Trump, seçim gerginliği artarken Kamala Harris'i hedef aldı! “Bizi 3. Dünya Savaşı'na sürükleyecek tehdidinde bulundu”

Trump, seçim gerginliği artarken Kamala Harris'i hedef aldı! “Bizi 3. Dünya Savaşı'na sürükleyecek tehdidinde bulundu”

ABD başkanlık seçimlerine sayılar günler kala Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris’i hedef alan sözler söyledi. Yaklaşan seçimler arenayı gittikçe kızıştırdı. Cumhuriyetçilerin adayı Trump, Kamala Harris’in seçimleri kazanması durumda ülke için büyük tehdit oluşacağını söyledi. İşte haberin detayları…

Gündem

27.10.2024, 17:50

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri için günler sayılıyor. Donald Trump ve yakın destekçisi Elon Musk birlikte mitingler düzenleyerek halkın sorunlarına kulak vermeye çalışıyorlar. En son Elon Musk seçim kampanyası olarak her gün bir kişiye bir milyon dolar vereceğini söylemişti. Böylesine hareketli giden seçim günlerinde son mitinginde Donald Trump, Kamala Harris’i hedef aldı.

BAŞARILI BİR BAŞKAN OLAMAYCAK!

ABD’nin eski başkanı olan Donald Trump, Pensilvanya eyaletinde düzenlemiş olduğu mitingde halka karşı konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trump, Demokrat seçmen olan Kamala’nın yetersiz bir başkan olacağına değindi. Kendisinin ülkeler arası demokratik ilişkileri yürütemeyeceğine işaret etti. Trump, Kamala Harris için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping gibi büyük liderle “başa çıkma” konusunda yetersiz kalacağı konusunda ifadelerde bulundu.

''BİZİ 3. DÜNYA SAVAŞI'NA SOKACAK''

Dünya çapında küresel çapta bir savaşa “hiç bu kadar yakın” olmadığını vurgulayan Trump, başkan olması halinde ülkenin bu savaşlardan uzak tutulacağı ve savaştan kaçınılacağı sözünü verdi.

Kamala başkan olursa herkesin hayatının tehlikede olduğunu dile getiren Trump, "Harris'i başkan yapmak milyonlarca insanın hayatıyla kumar oynamak anlamına geliyor. Harris, işini doğru düzgün yapamayacak kadar beceriksiz olduğu için bizi kesinlikle 3. Dünya Savaşı'na sokacaktır." dedi.

SON ANKETTE TRUMP VE HARRIS'İN OYLARI EŞİT

New York Times (NYT) ve Siena Koleji tarafından ülke genelinde başkanlık seçimleri için bir anket yapıldı. Ülkede 5 Kasım'da yapılacak 60. başkanlık seçimi için günler yaklaşırken sonuçlar Trump ile Harris’in seçim yarışında başa baş gittiğini ortaya koydu.

20-23 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde 2 bin 516 kayıtlı seçmen ile telefonda yapılan ankette, Trump ile Harris’in oy oranları yüzde 48 ile aynı oranda olduğu ortaya çıktı.

Ankette sonuçlara göre ülkeyi ilgilendiren konu bazlı sorularda Trump ekonomide yüzde 52 ve göçmen sorununda yüzde 54 oranında öne geçti. Başkan yardımcısı Harris ise demokrasi akıbeti kaygısında yüzde 51 ve kürtaj meselesinde yüzde 55 ile tercih edilen aday olarak rapor sonuçlarında başta yer aldı.

ELON MUSK SEÇİM ARENASINDA YER ALIYOR

Trump bu başkanlık seçiminde tek başına yola çıkmadı. Birçok mitingde son günlerde popüler olan Tesla şirketinin sahibi Elon Musk yanında yer aldı. Hatta geçtiğimiz günlerde tek başına Trump için miting düzenlemişti. Trump’a oy verilmesi konusunda kampanyasında o mitingde halka duyurmuştu. Kendisi gelen sorulara karşılıkta siyasette artık aktif rol olacağını dile getirdi.

HER GÜN BİR KİŞİYE 1 MİLYON DOLAR

Elon Musk'ın yaklaşan seçimlerde her gün bir kişiye 1 milyon dolar vereceği seçim kampanyası askıya alındı. Donald Trump'ın yanında yer alan Musk, daha çok oy toplamak için böyle bir kampanya düzenlemişti. 2024 ABD seçimleri bu yüzden aşırı derece karışmıştı.

 FEDERAL YASALAR İHLAL EDİLDİ

2024 seçimleri için yapılan bu kampanyanın hemen önüne geçildi. 1 milyon dolarlık ödül birçok seçmeni aşırı derece sevindirmişti. Elon Musk, seçim gününe kadar böyle devam edecekken, ABD Adalet Bakanlığı hemen  kampanyanın durdurulması için uyarıda bulundu. Seçim zamanı seçmenlere para teklif edilmesinin yasal olmadığı söyledi. Adalet Bakanlığı tarafından Elon Musk mercek altına alındı. CNN, bakanlık Musk'ın çekilişinin federal yasaları ihlal ettiği konusunda yazı paylaştı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading