TSK'ya kimyasal silah iftirası atmıştı: Şebnem Korur Fincancı davasında karar

TSK'ya kimyasal silah iftirası atmıştı: Şebnem Korur Fincancı davasında karar

Şebnem Korur Fincancı, 'TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını' iddia ettiğine dair açıklamaları nedeniyle 50 bin TL para cezasına çarptırıldı.  

Gündem

17.10.2024, 14:30

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kimyasal silah iftirası attıktan sonra silahlı terör örgütü propagandası suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası alan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı davasında karar çıktı.

Eski Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını' iddia ettiği açıklamaları nedeniyle 50 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

Malatya 18 Ekim okullar tatil mi? Yarın Malatya'da okullara deprem tatili var mı? Malatya 18 Ekim okullar tatil mi? Yarın Malatya'da okullara deprem... Haberi Görüntüle

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere Şebnem Korur Fincancı, TSK'nın terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığını'' iddia etmiş ve tepkilerin odağı haline gelmişti. Milli Savunma Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaparak söz konusu iddiayı yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

Zehir tacirlerine geçit yok! 57 ilde yüzlerce sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 57 ilde yüzlerce sokak satıcısı yakalandı Haberi Görüntüle

RASİME ŞEBNEM KORUR FİNCANCI KİMDİR?

Adli tıp uzmanı olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 1959 İstanbul doğumlu. Fincancı, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneği'nin kurucu üyesi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Şebnem Korur Fincancı; Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, Türk Patoloji Derneği, Forensic Science Society (İngiltere), Académie Internatıonale de Médecine Légale et de Médecine Sociale, International Academy of Legal Medicine, New York Academy of Sciences, İnsan Hakları Eğitimi On Yılı Ulusal Komitesi Cezaevleri Çalışma Grubu, Association de Droit Penale Internationale, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu ve benzeri kurumlarda görev yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading