Yandex Metrica

TÜBİTAK başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan Aydın, görevi devraldı

TÜBİTAK başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan Aydın, görevi devraldı

TÜBİTAK başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan Aydın, görevi devraldı. Aynı zamanda başkan yardımcılığına Prof. Dr. Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı.

Gündem

17.09.2024, 16:17

13 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yazıyla Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine Prof. Dr.Ahmet Yozgatlıgil, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 586 ve 588'inci maddeleri gereğince atandı.

Bu kapsamda TÜBİTAK'ın Gebze kampsünde devir-teslim töreni düzenlendi. TÜBİTAK başkanlığını vekaleten yürüten İsmail Doğan, görevi Prof. Dr. Orhan Aydın'a devretti.

Kısa bir konuşma yapan İsmail Doğan, Prof. Dr. Orhan Aydın’a TÜBİTAK’a “Hoş geldiniz” dedi. “Çok güzel işleri birlikte yapmak nasip olur” temennisiyle başarı dileklerini ileten Doğan, Prof. Dr. Orhan Aydın’a çiçek takdim etti. 

Lyle Menendez ve Erik Menendez kimdir? Canavarlar dizisi gerçek mi? Lyle Menendez ve Erik Menendez kimdir? Canavarlar dizisi gerçek mi? Haberi Görüntüle

'TÜBİTAK ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ KURUMU'

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın da çiçek takdiminin ardından bir konuşma gerçekleştirdi. Aydın, “Öncelikle bu onurlu göreve atanmamdan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ederim. Atanma sürecindeki güven ve destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a teşekkürü bir borç bilirim.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 6 yıldır Tarsus Üniversitesi rektörlüğünü yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Aydın, “TÜBİTAK çok güzide bir kurum. Ülkemizin araştırma ekosisteminin yetkinliği anlamında en önemli kurumu, en öncü kurumu.” vurgusu yaptı.

TÜBİTAK’ta son yıllarda güzel işler yapıldığını kaydeden Aydın, “TÜBİTAK’ın kapsama alanı çok geniş. İlk ve orta öğretimden üniversite seviyesine, araştırmacılara, sanayiciye, sivil topluma, Türkiye'nin kalkınması noktasında ciddi manada hem politika anlamında hem de mekanizma anlamında destekleyen bir kuruluş. Aldığımız proje destekleriyle ve aldığım görevlerle yakinen tanıyorum. Çok onurlu bir görev.” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading