Tuğgeneral Bilal Çokay kimdir, rütbesi neden geri alındı?

Tuğgeneral Bilal Çokay kimdir, rütbesi neden geri alındı?

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan son bilgilerde sınırda adı insan kaçakçılığı olaylarına karışan ve tutuklanan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesinin geri alındığını resmen duyurdu. Peki, Tuğgeneral Bilal Çokay kimdir?

Gündem

10.10.2024, 14:10

Tuğgeneral Bilal Çokay’ın makam aracı ile insan kaçakçılığı yaptığı iddiasının gündeme gelmesi sonrasında Milli Savunma Bakanlığı yaşananları doğrularken Çokay hakkında da inceleme başlatılmıştı. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Suriye sınırında "makam aracıyla insan kaçakçılığı" olayında emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili olarak “Emekliliğe sevk edilen ve daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, devam eden adli sürecin yanı sıra idari olarak da Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup, süreç devam etmektedir” açıklaması yapılmıştı.

Daha sonrasında ise emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği duyuruldu. Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, Bilal Çokay'a Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilerek rütbesinin geri alındığı belirtildi.

Bilal Çokay

MSB’den yapılan açıklamada, 'Bilindiği üzere adı daha önce Suriye sınırında insan kaçakçılığı olayına karışan ve bakanlığımız tarafından emekliliğe sevk edilen, daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıklamıştık. 

Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, Bilal Çokay'a Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilerek rütbesi geri alınmıştır.' ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading