Yandex Metrica

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya kimdir?

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya kimdir?

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya kimdir? Enflasyonla mücadele ve parasal sıkılaşmanın gündemde olduğu şu günlerlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başkanı adından sıkça söz ettiriyor. 

Gündem

09.07.2024, 11:09

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan gelen veriler milyonlarca kişinin cebini doğrudan etkliyor. Enflasyon rakamları ile milyonlarca memur ve emeklinin maaşı belirlenirken asgari ücret zam oranları da enflasyon verileri dikkate alınarak yapılıyor. Türkiye'nin en kritik kurumlarından biri olan Türkiye İstatistik Kurumu başkanının kim olduğu merak ediliyor. Erhan Çetinkaya 28 Ocak 2022'den bu yana TÜİK Başkanı olarak görev yapıyor.

İzmir'deki aile vahşetinde yei gelişme! 3 evladını öldürmüştü: O fotoğrafın hikayesi yürekleri dağladı İzmir'deki aile vahşetinde yei gelişme! 3 evladını öldürmüştü: O fotoğrafın... Haberi Görüntüle

ERHAN ÇETİNKAYA KİMDİR?

1981 yılında Malatya'da dünyaya gelen Erhan Çetinkaya Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü burslu olarak 2004 yılında tamamladı. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra 2004-2005 yılları arasında Cybersoft Enformasyon Teknolojileri'nde görev aldı. Burada bir süre nalist ve proje mühendisi olarak görev yapmıştır. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda 2005 yılında görev almıştır. BDDK'da 2012'ye kadar Denetim ve Risk Yönetimi dairelerinde banka denetimi ve bankacılık mevzuatı konularında çalışmıştır.

Buradaki iş deneyiminin ardından ABD'de Duke Üniversitesi The Fuqua School of Business'tan MBA (İşletme Yüksek Lisansı) diplomasını aldı.

Daha sonra 2014 yılında tekrar BDDK'daki görevine dönmüştür. 2015 yılında Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

Eylül 2017'den Aralık 2019'a kadar Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

20 Aralık 2019 tarihinden itibaren de BDDK Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

İstanbul Ticaret Üniversitesinden Bankacılık ve Finans alanında yine yüzde yüz burslu olarak Doktora derecesi almıştır.

2 yılı aşkındır BDDK Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Erhan Çetinkaya 28 Ocak 2022'de Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı olarak atanmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading