Sitede Ara

TÜİK dijital tercihleri açıkladı! Çocukların en çok Kullandığı uygulama hangisi?

TÜİK dijital tercihleri açıkladı! Çocukların en çok Kullandığı uygulama hangisi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılına ait “Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması” sonuçlarını açıkladı. Araştırma, çocukların dijital dünyada geçirdiği sürenin arttığını ve internetin çocukların yaşamında merkezi bir yer tuttuğunu ortaya koydu. Çocukların en çok geçirdiği uygulamada belli oldu. 

Gündem

25.10.2024, 18:49

TÜİK'in araştırmasına göre, çocuklar arasında internet kullanımı yüzde 91,3 gibi yüksek bir oranlara ulaştı. Cep telefonu kullananların yüzde 32,6'sı telefonlarını en az yarım saatte bir kontrol ederken ifade ederken, 11-15 yaş grubundakilerin oranı yüzde 42,8'e yükseliyor. Bu yaş grubundaki çocuklar, dijital dünyaya daha bağımlı hale geliyor.

Yenidoğan Çetesi'nin mağdur acılı ailelerden yürek yakan sözler: Acımı kim söndürecek Yenidoğan Çetesi'nin mağdur acılı ailelerden yürek yakan sözler: Acımı kim... Haberi Görüntüle

YOUTUBE ZİRVEDE 

Araştırmada çocukların en çok kullandıkları sosyal medya platformu açık ara YouTube olarak belirlendi. TÜİK'in sistemlerine göre, insanların yüzde 96,3'ü YouTube'u düzenli olarak kullanıyor. YouTube'u yüzde 41,5 ile Instagram ve yüzde 26,2 ile TikTok takip ediyor. Bu platformlarda genişleme devam ederken, çocukların diğer sosyal aktiviteleri olumsuz etkileniyor.

GSS borcu olanlar 2025'te hastaneden randevu alabilir mi? Devlet hastanesinde muayene olabilir mi? GSS borcu olanlar 2025'te hastaneden randevu alabilir mi? Devlet hastanesinde... Haberi Görüntüle

HAFTA SONUNA İLGİ DAHA ÇOK 

Dijital ortamda daha fazla zaman geçirmesi, çocukların günlük aktiviteleri üzerinde etkili oluyor. TÜİK'in araştırmasına göre, insanların yüzde 34,4'ü ekran başında daha fazla vakit geçirdikleri için daha az kitap okuduklarını belirtirken, yüzde 33,3'ü ders çalışmayı ayırdığı sürenin azaldığını ifade ediyor. Dijital çıkışın bir diğer etkisi ise aile içi iletişimin azaltılmasıdır. Yüzde 25,5'i, ekran başında kaldıkları sürenin artması nedeniyle aileleriyle daha az zaman geçireceğini belirtiyor.

PKK'ya AYM desteği! Terör propagandasına ifade özgürlüğü kılıfı PKK'ya AYM desteği! Terör propagandasına ifade özgürlüğü kılıfı Haberi Görüntüle

TEKNOLOJİ DENGE ÖNEMLİ 

Uzmanlar, çocukların dijital teknolojilerini daha düzenli hale getirme işlemini vurguluyor. bolluğunun, çocukların internet erişimini yasaklamak yerine, kontrollü bir şekilde yönetilerek sağlıklı bir denge kurmalarına destek olmaları gerektiği ifade ediliyor.

TÜİK'in açıkladığı bu veriler, dijital ortamda toplanan hızlı değişimin çocukların üzerindeki yüz yüze gözlerine sererken, evde bir kullanım miktarı de bir kez daha daha hatırlatıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading