Tüm dünyayı kilitledi! Küresel yazılım krizinin merkezindeki şirketin İsrail bağlantısı ortaya çıktı!

Tüm dünyayı kilitledi! Küresel yazılım krizinin merkezindeki şirketin İsrail bağlantısı ortaya çıktı!

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza dünyanın olağan akışında olan tüm işleri kilitledi. Türk Hava Yolları, bankalar, hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde kesinti yaşadı.Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel yazılım sorununun odağındaki siber güvenlik şirketi CrowdStrike tüm dünyada herkes tarafından araştırılmaya başlandı. Krizin merkezi haline gelen CrowdStrike ABD'deki devlet kurumlarında 2016'da tespit edilen siber saldırının Rusya ile bağlantısını tespit etmesinin yanı sıra Microsoft ile güvenlik konusundaki anlaşmazlıklarıyla da ön plana çıkıyor. Tüm dünyayı aynı anda kilitleyen CrowdStrike şirketinin İsrail bağlantıları da dikkat çekici nitelikte. 

Gündem

20.07.2024, 11:32

Dünya genelinde yazılım sistemlerinde sıkıntı yaşandı küresel yazılım krizi olarak nitelenen olay nedeniyle ABD’den Almanya’ya, İsviçre’den Hindistan’a kadar birçok ülkede havayolu, bankacılık ve pek çok sektörde sorunlar yaşandı. Bilişim ve siber güvenlik uzmanlarının son on yılın en büyük hizmet kesintisi olarak tanımladıkları sorunun arkasında  siber güvenlik şirketi CrowdStrike çıktı. Austin Teksas merkezli CrowdStrike'ın kurucularından şirketin üst düzey yöneticisi (CEO) George Kurtz, Yahudi asıllı bir ABD vatandaşı olduğu ve sıkılıkla İsrail'i ziyaret ettiği ve İsrail'deki şirketlere  yoğun yatırımlarıyla tanınıyor. 

DNA raporu çıktı: 'Mezardaki Cem Garipoğlu' denildi! Münevver'in ailesinden dikkat çeken açıklama: Poşet incelenmeli! DNA raporu çıktı: 'Mezardaki Cem Garipoğlu' denildi! Münevver'in ailesinden dikkat... Haberi Görüntüle

ŞİRKETİN İKİNCİ KURUCUSU DA YAHUDİ ASILLI 

Şirketin bir diğer kurucusu olan Dmitri Alperovitch de Rusya doğumlu Yahudi asıllı bir ABD vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Piyasa değeri 85,3 milyar dolar olan şirkette yaklaşık 8 bin 500 kişi çalışıyor. ABD'li yatırım yönetim şirketi Blackrock'ın yüzde 6,99 ve Vanguard'ın yüzde 6,96 hisseye sahip olduğu şirkette, Morgan Stanley, State Street Corporation ve Geode Capital Management gibi birçok hissedar yer alıyor.

Liam Payne öldü mü? One Direction üyesi Liam Payne neden öldü, intihar mı etti? Liam Payne öldü mü? One Direction üyesi Liam Payne neden... Haberi Görüntüle

CROWDSTRİKA, MİCROSOFT İLE TARTIŞMA YAŞAMIŞTI 

Şirket bu yılın başında Microsoft ile yaşadığı "sürtüşmeyle" haberlere konu olmuştu. CrowdStrike CEO'su Kurtz, Microsoft güvenlik anahtarlarının Çin istihbaratı tarafından çalındığını iddia etmiş ve bunların ABD Dışişleri Bakanlığı ile ABD Ticaret Bakanlığı'na sızmak için kullanılmasını eleştirmişti.

Amasya, Tokat 17-18 Ekim okullar tatil mi? Amasya ve Tokat'ta okullara deprem tatili var mı? Amasya, Tokat 17-18 Ekim okullar tatil mi? Amasya ve Tokat'ta... Haberi Görüntüle

CROWDSTRİKA: MİCROSOFT'UN GÜVENLİK AÇIKLARI BULUNUYOR 

Microsoft anahtarlarının açıkça hükümete sızmak için kullanıldığına işaret eden Kurtz, bunun şirket yatırımcılarına bildirilmemesini de "tuhaf karşıladığını" ifade etmişti.

Şirketten yapılan bir başka açıklamada da Microsoft'ta güvenlik açıklarının bulunduğu belirtilerek, "Microsoft'un güvenlik kültürünün yeniden elden geçirilmesi gerekiyor. Microsoft müşterileri üç şekilde tehlikeye atılıyor; kapsam, karmaşıklık ve felaket." ifadeleri kullanılmıştı.

Ocak'ta İstanbul'a kar yağacak mı? Bu sene İstanbul'a ne zaman kar yağacak? (2025) Ocak'ta İstanbul'a kar yağacak mı? Bu sene İstanbul'a ne zaman... Haberi Görüntüle

CROWDSTRİKA, RUSYA-ABD GERİLİMİNDE DE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ 

CrowdStrike şirketinin gündeme geldiği bir diğer önemli konu, ABD'deki Demokratik Ulusal Komite (DNC) sisteminde 2016'da tespit edilen kötü amaçlı yazılımın tanımlanmasına yardımcı olması ve daha sonra yazılımın Rusya ile bağlantısını tespit etmesi olmuştu.

Şirket, aralarında ABD hükümeti ve önde gelen düşünce kuruluşlarının da bulunduğu büyük müşterilere yönelik saldırılar tespit ederken, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu tür soruşturmalarda yaygın bir uygulama olarak CrowdStrike tarafından sağlanan çok çeşitli bilgisayar adli delillerini incelemişti.

 FBI'ın söz konusu tespitlere rağmen birçok Amerikalı yetkiliyi uyarmaması da ülkede geniş yankı uyandırmıştı. Ruslar ise ABD'deki seçimlere müdahale ettiğine yönelik iddiaları kesin bir dille reddediyor.

Ufuk Özkan’dan şok açıklamalar! Eski eşine sitem etti: Ödediği nafaka dudak uçuklattı... Ufuk Özkan’dan şok açıklamalar! Eski eşine sitem etti: Ödediği nafaka... Haberi Görüntüle

CROWDSTRİKA'NIN İSRAİL'DE YOĞUN YATIRIMLARI BULUNUYOR

CrowdStrike, ürünlerini İsrail piyasasına da sunuyor ve ülkede siber güvenlik alanlarında ciddi faaliyetler yürütüyor. CrowdStrike'ın İsrail'de kimlik avı saldırılarını, bilgi sızıntılarını ve kötü amaçlı yazılımları otomatik olarak tanımlamaya yönelik teknolojiler geliştiren siber güvenlik otomasyon şirketi Cybersixgill, bulut uygulamalarını koruyan ve onlarla çalışan kuruluşlara kullanıcı yazılımları için şeffaflık sağlayan DoControl ve uzak bulut sunucularındaki veri kuruluşlarına yönelik bilgiler konusunda uzmanlaşmış Dig Security gibi firmalar da yatırımları bulunuyor.

Firma, 2020'de, İsrail startup'ı Preempt Security'yi satın almıştı. CrowdStrike, 2022'de ise İsrail'de büyük bir AR-GE merkezi kurmuştu.

İsrailli siber güvenlik girişimi Reposify'i bünyesine katan CrowdStrike, 2023'te de İsrail merkezli bulut güvenlik girişimi Bionic'i 350 milyon dolara satın almıştı. CrowdStrike, bu yıl bulut veri çalışma zamanı güvenliği çözümü geliştiren İsrailli bir startup olan Flow Security'i de 200 milyon dolara almıştı.

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading