'Türbülans Çiğdem'in yalanı patladı! Alelade bir çip gösterip dünyaları kaldırdı

'Türbülans Çiğdem'in yalanı patladı! Alelade bir çip gösterip dünyaları kaldırdı

Çiğdem İlgün, uçaklardaki türbülansı önleyen bir çip geliştirdiğini iddia ederek, çevresindekilerden yatırım vaadiyle milyonlarca lira toplamakla suçlanıyor. Hakkındaki dolandırıcılık davasında mahkeme ilk kararını verdi.

Gündem

20.10.2024, 11:48

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, fizik öğretmeni Çiğdem İlgün, uçaklardaki türbülansı önleyeceği iddia edilen bir çip geliştirdiğini öne sürerek, çevresinden yatırım topladı. Aynı okulda öğretmenlik yapan Sema T.'ye bu projeyi sunan İlgün, kendisine güvenen arkadaşından 110 bin lira aldı. Ancak vaat edilen yatırım getirisi gerçekleşmeyince Sema T., savcılığa şikayette bulundu.

Psikiyatristler Türkiye'nin gündemine oturan 'sur canisi' Semih Çelik'i analiz etti:  Çok zeki bir psikopat! Psikiyatristler Türkiye'nin gündemine oturan 'sur canisi' Semih Çelik'i analiz etti:... Haberi Görüntüle

"27 MİLYON DOLARIMAMERİKA'DA TAKILDI" İDDİASI

İddianamede, Çiğdem İlgün'ün, uçakların türbülansa girmeden önce bunu algılayacak bir çip ürettiğini iddia ettiği, bu projeyi Kanada’da Waterloo Üniversitesi’ne bağlı bir havayolu şirketiyle ortak gerçekleştirdiğini söylediği yer alıyor. 2022 yılında Kanada’da seri üretime başladığını öne süren İlgün, projeden elde edeceği 27 milyon doların, Amerika'da takıldığını ve bu nedenle yatırımcılara ödemelerini yapamadığını savundu. İlgün, herhangi bir dolandırıcılık kastının olmadığını belirtti.

O şart kaldırıldı: A-B-C-D-E sınıfı ehliyeti olanların dikkatine! O şart kaldırıldı: A-B-C-D-E sınıfı ehliyeti olanların dikkatine! Haberi Görüntüle

BELGELER SUNULMADI, MAHKEMEYE KATILMADI

Savcılığa verdiği ifadede tüm bilgi ve belgeleri dosyaya sunacağını söyleyen İlgün, iddialarını destekleyecek herhangi bir belgeyi dosyaya eklemedi. Savcılık, Çiğdem İlgün’ün, "dolandırıcılık" suçundan yargılanması ve 5 yıla kadar hapis cezası alması gerektiğini belirtti. İlk duruşmada İlgün’ün çağrılmasına rağmen mahkemeye katılmaması üzerine, hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

İnsan okudukça insanlıktan utanıyor! Yenidoğan çetesinin yeni konuşmaları ortaya çıktı: Gebermeye yakın bebek lazım! İnsan okudukça insanlıktan utanıyor! Yenidoğan çetesinin yeni konuşmaları ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

AKADEMİSYEN KİMLİĞİ ALTINDA DOLANDIRICILIK İDDİALARI

Çiğdem İlgün’ün kendisini akademisyen olarak tanıtıp çevresindeki birçok kişiyi dolandırdığı iddiası, mağdurlar tarafından mahkemeye taşındı. İlgün’ün, geliştirdiğini iddia ettiği “CAFA Chip” isimli bir algoritmayla uçakların türbülansa girmesini önleyeceği vaadiyle birçok kişiyi dolandırdığı öne sürülüyor. Savcılık, İlgün’ün hileli yöntemlerle insanları kandırdığını belirterek, ceza talebinde bulundu.

Dolandırıcılık iddiasıyla yargılanan Çiğdem İlgün hakkında açılan davada, mahkeme duruşmaya katılmayan İlgün’ün zorla getirilmesine karar verdi. Dava süreci devam ederken, mağdurlar yatırdıkları paraları geri almayı bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading