Türk gemileri teyakkuzda! Güvenlik seviyeleri en yüksek kademeye çıkarıldı

Türk gemileri teyakkuzda! Güvenlik seviyeleri en yüksek kademeye çıkarıldı

Ortadoğu'da yanan soykırım ateşi Türk gemilerini ekstra önlem almaya itti. Akdeniz'e açılacak Türk gemilerine ilişkin açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Eylül itibarıyla Lübnan limanları ve bu limanların açıklarında seyreden Türk bayraklı gemilerin Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu'nu (ISPS) en yüksek seviye olan 3'e yükselttiklerini açıkladı.

Gündem

02.10.2024, 19:52

İsrail'in Lübnan'a yönelik soykırımı ve Ortadoğu'daki kanlı operasyonları ele alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da yaşanan güncel gelişmeler ışığında önlemler aldıklarını belirtti.

Türk gemilerinin güvenlik kodunu en yüksek kademe olan 3. seviyeye çıkardıklarını belirten Uraloğlu, "Türk bayraklı gemilerin olası güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olabilmesi, limanda bulundukları süre zarfında gerekli tedbirleri alabilmeleri ve bu gemilerin erken safhada uyarılabilmesini sağlamak amacıyla Lübnan limanları ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin ISPS Kod Güvenlik Seviyesi'ni 30 Eylül itibarıyla en yüksek seviye olan 3'e çıkardık." ifadelerini kullandı.

TRT 1 şifresiz frekans 2024 | Galatasaray-PAOK maçı TRT1'den nasıl izlenir? TRT 1 şifresiz frekans 2024 | Galatasaray-PAOK maçı TRT1'den nasıl... Haberi Görüntüle

TÜRK GEMİLERİ TEYAKKUZDA

Güvenlik seviyesinin 3'e yükseltilmesiyle gemilerin ve bu gemilerdeki mürettebatın, yetkili makamların tüm talimatlarına uymaları gerektiğine işaret eden Uraloğlu, gemi güvenlik planı kapsamında, liman tesisiyle işbirliği içinde, gemi mürettebatı tarafından güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde uygulanacağını ifade etti. 

Sözlerine devan eden Bakan Uraloğlu, gemi kaptanlarının gemideki sınırlandırılmış alanlarla ilgili güvenlik önlemlerini artırabileceklerini belirterek, "Bu çerçevede, gemide güvenlik olayına veya varsayılan güvenlik tehdidine yakın olan, erişimin yasaklandığı ek sınırlı alanlar belirlenebilecek, sınırlı alanların aranması sağlanabilecek ve tüm gemiye erişim sınırlandırılabilecektir." yorumunu yaptı.

Kadıköy'de facianın eşiğinden dönüldü! Kadıköy'de facianın eşiğinden dönüldü! Haberi Görüntüle

GÜVENLİK SEVİYESİ EN ÜST KADEMEDE

Gemideki yükleme ve tahliye işlemlerinin geçici olarak durdurulabileceğini de belirten Uraloğlu, "Gemiye malzeme, kumanya ve benzeri eşyaların teslimi esnasında malzemeler daha kapsamlı şekilde aranacak, alımları sınırlandırılabilecek veya ertelenebilecek. Gerektiğinde, malzemelerin gemiye alınması tamamen reddedilebilecek." şeklinde konuştu.

Gemiye erişimde, girişi tek ve kontrollü bir giriş noktası ile sınırlandırma, sadece yetkili makamlarca izin verilenlere giriş izni verme, gemideki personeli yönlendirme, gemiye giriş çıkışları geçici olarak durdurma işlemleri yapılabilecek diyen Uraloğlu, "Ayrıca, geminin terk edilmesi, geminin riskli alandan yer değiştirmesi ve geminin tümünün veya belirli alanlarının aranmak için hazırlanması işlemleri de uygulanabilecek." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading