Türk ordusundan Suriye'nin İdlib bölgesinde büyük hazırlık!

Türk ordusundan Suriye'nin İdlib bölgesinde büyük hazırlık!

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin İdlib kırsalındaki bir askeri kontrol noktasına uzun menzilli hedeflere yönelik gelişmiş hava savunma sistemleri getirdi.

Gündem

03.10.2024, 11:31

Türk Ordusu, İdlib bölgesine hava savunma sistemleri, radarlar ve lojistik sevkiyatı yaptı. Konuya ilişkin açıklama Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden geldi.

Türkiye, son üç aydır büyük gerilime neden olan ve ‘Putin-Erdoğan bölgesi’ olarak adlandırılan Suriye'nin kuzeybatısındaki çatışmasızlık bölgesinde konuşlu güçlerine askeri takviyelerini yoğunlaştırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Haberi Görüntüle

TÜRK ORDUSUNDAN BÜYÜK HAZIRLIK

Türk ordusu İdlib kırsalındaki askeri noktalarından birine savaş radarı ve uzun menzilli hedeflere yönelik gelişmiş bir hava savunma sistemi gönderdi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk güçlerinin, Lazkiye'nin kuzey kırsalındaki Tellet el-Hadade ve Hama'nın kuzeybatısında bulunan Gab Ovası'ndaki Tellet Kastun'da modern sinyal bozucu cihazları aktif hale getirdiğini bildirdi.

Hatırlanacağı üzere Türkiye, 2024 yılının eylül ayında İdlib'e 107 askeri araç, personel taşıyıcı ve lojistik malzemeden oluşan üç konvoy askeri takviye göndermişti. Türkiye ayrıca, Suriye'nin kuzeybatısındaki Halep vilayetinde bulunan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekât bölgelerindeki güçlerine de takviye yollamıştı.

CHP'li belediyeden engelli vatandaşa zulüm: Önce mobbing yaptı sonra işten attı! CHP'li belediyeden engelli vatandaşa zulüm: Önce mobbing yaptı sonra işten... Haberi Görüntüle

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Türk ordusunun söz konusu takviyeleri, Suriye güçlerinin İdlib'deki silahlı grupların mevzilerine yönelik saldırılarını arttırdığı bir dönemde Heyetu Tahriru’ş Şam'ın Suriye ordusuyla temas hatlarına yaptığı askeri takviyelerle aynı zamana denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Halil Ergün nasıl zayıfladı? Diyet mi yaptı ameliyat mı oldu? Halil Ergün nasıl zayıfladı? Diyet mi yaptı ameliyat mı oldu? Haberi Görüntüle

ATEŞKES İHLALLERİ DEVAM EDİYOR

Buna rağmen, ateşkes ihlalleri hemen hemen her gün devam ediyor. Bölge, Suriye ordu güçlerinin mevzilerine top atışı yapmakla sınırlı kalan Türkiye'nin garantörlüğünde Suriye ordusu, sadık milisler ve Rus güçleri tarafından büyük bir gerilime tanık oluyor.

Sürücüler aman dikkat!  Ehliyet yenileme için son tarih ne zaman ve cezası ne? Sürücüler aman dikkat! Ehliyet yenileme için son tarih ne zaman... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına değinmişti. Erdoğan, yaptığı açıklamada ''İşgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır.Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgalle semiren bir katil sürüsü var. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading