Yandex Metrica

Türk sularında Yunan terörü: Balıkçı teknesini parçalayıp kaçtılar

Türk sularında Yunan terörü: Balıkçı teknesini parçalayıp kaçtılar

İlker Özdemir'e ait balıkçı teknesi, Türkiye'ye ait Zürafa Adası çevresinde Yunan Sahil Güvenlik botunun saldırısına uğradı. Sığınmacı botlarını denizin ortasında batırmasıyla meşhur Yunan polisi, teknenin bir kısmını parçaladıktan sonra kaçtı. 

Gündem

11.07.2024, 19:50

Gökçeada yakınlarında Türkiye'ye ait Zürafa Adası, Ankara-Atina arasında ipleri bir kez daha gerdi. Sığınmacı botlarını kasten batırmasıyla dünya çapında ün kazanan Yunan Sahil Güvenliği, bu kez yine savunmasız bir platformu, Türk balıkçı İlker Özdemir'e ait tekneyi hedef aldı. 

Zürafa Adası çevresindeki kayalıklarda avlandığı sırada Yunanlılar tarafından taciz edilen balıkçı teknesi, daha sonra fizikî saldırıya uğradı. Özdemir'e ait tekneye çarpıp kaçan Yunan Sahil Güvenlik botu, Kızıl Elma adlı teknenin bir kısmının parçalanmasına yol açtı. 

Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 3 bot bölgeye sevk edildi. Çarpmanın etkisiyle yavaş yavaş su almaya başlayan teknedeki su, Özdemir ve oğlu tarafından tahliye edilmeye çalışıldı.

Kulüpler en fazla kaç yabancı oyuncu oynatabilir? Takımların kadrosunda kaç yabancı olacak? Kulüpler en fazla kaç yabancı oyuncu oynatabilir? Takımların kadrosunda kaç... Haberi Görüntüle

HASAR ALAN TEKNE GÖKÇEADA'YA ÇEKİLDİ

Bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri, teknedeki camların kırılması nedeniyle yaralanan Özdemir ve oğluna ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra tekne, 2 Sahil Güvenlik Botu'na yedeklenerek Gökçeada'nın Kaleköy Limanı'na çekildi.

Geçtiğimiz yıllarda da Yunan Sahil Güvenlik botlarının tacizleriyle gündeme gelen balıkçı İlker Özdemir olaya ilişkin şunları söyledi: 

"Yunan botu teknemize kendi tekneleriyle vurdu. Kayığımız bu halde Allah'tan su almıyor. Zürafa Kayalıkları'na 4 mil uzaktayız. Mavi Vatan'dayız, uluslararası sulardayız. Geldiler hazmedemediler, vurdular. Takım çekerken bu haldeyiz ve kaçtılar. Maalesef kayığımız darbe aldı, kımıldayamıyoruz."

Tuzla'da korkutan yangın! Yat imalathanesi alev alev yandı Tuzla'da korkutan yangın! Yat imalathanesi alev alev yandı Haberi Görüntüle

YAYCI: ZÜRAFA ADASI TÜRK TOPRAĞIDIR!

Türkiye'nin Mavi Vatan doktrinini oluşturan emekli Tümamiral Cihat Yaycı, yaşanan rezalete sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi'nin (TÜRKDEGS) başkanlığını da yürüten Yaycı, "Bugün, Türk adası Zürafa’nın karasularında avlanan Türk balıkçısının teknesini Yunan Sahil Güvenlik botu 'burası Yunanistan’a aittir' diyerek mahmuzlamış ve tekneyi  bu hale getirmiş. Yunanistan karşısında düştüğümüz duruma gerçekten çok üzülüyorum. Türk Sahil Güvenliği ne yapıyor?" açıklamasında bulundu. 

Yaycı, Dışişleri Bakanlığı'nı Zürafa Adası'nı sahiplenmeye çalışan Atina yönetimine tepki göstermeye çağırdı. 

Bir süre önce 'Logos' adlı Youtube kanalında uyarılarda bulunan Cihat Yaycı, Türk balıkçı teknelerine saldırıda bulunan Yunan botlarının vurulması çağrısı yapmıştı. 

Yaycı, "Balıkçılarımıza saldıran Yunan teknelerini vurmamız gerekir. Zürafa Adası bizimdir, Zürafa Adası, Türk'ün adasıdır" demişti. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading