Yandex Metrica

Türk Yıldızları’ndan Anıtkabir'de nefes kesen saygı uçuşu

Türk Yıldızları’ndan Anıtkabir'de nefes kesen saygı uçuşu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Tören sonrası Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, Anıtkabir çevresinde saygı uçuşu gerçekleştirdi.

Gündem

30.08.2024, 17:22

Bugün 30 Ağustos büyük zaferin 102. yıl dönümü. Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti.

Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasının ardından Mustafa Kemal Paşa, birliklere "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!" emrini verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta çeşitli törenlerle kutlanıyor. Bu bağlamda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ankara'daki resmi törenin ilk adresi Anıtkabir oldu. 

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Sivil anayasa şart Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Sivil anayasa şart Haberi Görüntüle

DEVLET ERKANI ANITKABİR'DE

Başkentte programlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki devlet erkanının 10.30'da Anıtkabir'e yaptığı ziyaretle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk’ün mozolesine ay yıldız motifli çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve törende hazır bulunan devlet erkânı, Misak-ı Millî Kulesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Narin cinayetinde son dakika... O isim tutuklandı Narin cinayetinde son dakika... O isim tutuklandı Haberi Görüntüle

''MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere şunları yazdı;

"Aziz Atatürk, bugün ezeli ve ebedi vatanımız olan Anadolu'daki varlığımızı perçinleyen, millet olarak bağımsızlığımızı sağlayan Büyük Zafer'in 102. yıl dönümünü heyecanla ve iftiharla kutluyoruz. Her türlü imkansızlığa rağmen kazandığımız bu zaferle şanlı tarihimizin zaferler silsilesine yeni bir halka daha eklemenin yanı sıra, Cumhuriyetin ilanına giden yolu da ardına kadar açtık. Büyük bir inancın, sarsılmaz bir imanın ve zorlu mücadelelerin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefimize adım adım yürüyoruz. Milletimizin Kızılelması'na dönüşen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirene kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu gurur günümüzde zatı alinizi, silah arkadaşlarınızı ve gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle yad ediyoruz. Ruhun şad olsun.''

Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne cevap verdi! Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne... Haberi Görüntüle

ANITKABİR'DE SAYGI UÇUŞU

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Anıtkabir semalarında saygı uçuşu yaptı. Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara'da 28 Ağustos'ta çevre tanıma, 29 Ağustos'ta ise prova için uçtu.

Saraçhane'deki İBB binası önünde protesto: Ekrem İmamoğlu aleyhine sloganlar atıp şarkı söylediler Saraçhane'deki İBB binası önünde protesto: Ekrem İmamoğlu aleyhine sloganlar atıp... Haberi Görüntüle

SAAT 18.00'DE GÖSTERİ VAR

Zafer Bayramı kapsamındaki uçuşlarına devam eden Türk Yıldızları, bugün saat 12.00'de de Anıtkabir üzerinde saygı uçuşu gerçekleştirdi. Türk Yıldızları, saat 18.00'de Mogan Gölü üzerindeki gösteri uçuşuyla Zafer Bayramı çerçevesindeki uçuş faaliyetlerini tamamlayacak.






Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading