Türkevi'nde önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, UCM Başsavcısı Khan'ı kabul etti

Türkevi'nde önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, UCM Başsavcısı Khan'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ​Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti.  

Gündem

23.09.2024, 21:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ​ABD'nin New York kentindeki Türkevi'nde görüşmelerini sürdürüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği New York'ta temaslarını sürdürdüğü Türkevi'nde, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile görüştü. Erdoğan'ın kabulü, basına kapalı gerçekleşti.

Okullarda temizlik sorunu sonrası ilk adım! Gelişmeyi Bakan Işıkhan duyurdu Okullarda temizlik sorunu sonrası ilk adım! Gelişmeyi Bakan Işıkhan duyurdu Haberi Görüntüle

"İSRAİL İŞLEDİĞİ SUÇLARIN HESABINI VERMELİ"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'de bir soykırıma imza attığını vurgulayarak, Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekten çekinmediğini, kendilerini durduracak bir güç olmadığı yanılgısıyla pervasız bir biçimde katliamlarına yenilerini eklemek için planlar yaptıklarını ifade etti.

İsrail'in işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini, uluslararası hukuka olan güveni korumak için İsrail'e yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesinde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin soykırım suçunun somut kanıtlarla tespiti için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Preveze Deniz Zaferi paylaşımı: 'Mavi Vatan'ımızda fedakarca görev yapan tüm denizcilerimize selamlarımı iletiyorum' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Preveze Deniz Zaferi paylaşımı: 'Mavi Vatan'ımızda fedakarca görev... Haberi Görüntüle

NETANYAHU HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında Gazze'de yaşanan savaş nedeniyle "savaş suçu" ve "insanlığa karşı suç" işlemekten tutuklama emri çıkarılmasını istemişti. 

 

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading