Türkiye-Arnavutluk arasında iş birliği artıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 2 milyar dolar

Türkiye-Arnavutluk arasında iş birliği artıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 2 milyar dolar

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İmzaladığımız 3 anlaşma ile iş birliğini ilerletme irademizi ortaya koyduk. Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz.'' dedi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, ''Netanyahu hükümeti küresel düzeni tehdit eder hale geldi. Gazze'de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır'' ifadelerini kullandı.

Gündem

10.10.2024, 16:14

Yoğun diplomasi trafiğine kaldığı yerden devam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adresi Arnavutluk oldu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki programına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile görüşmesinin ardından Arnavutluk Başbakanlığına geldi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından karşılanan Erdoğan, fotoğraf çekiminin ardından Rama ile baş başa görüşmeye geçti.

Başbakanlık binasındaki basına kapalı görüşmenin ardından Erdoğan ve Rama, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı'na başkanlık etti.

İki ülke arasında yapılan anlaşmaların ardından imza töreni düzenlendi ve ortak basın toplantısı gerçekleşti.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Son dakika: Akdeniz'de korkutan deprem! AFAD verileri açıkladı Son dakika: Akdeniz'de korkutan deprem! AFAD verileri açıkladı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-ARNAVUTLUK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Dost ve kardeş ülkede bulunmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. İmzaladığımız 3 anlaşma ile iş birliğini ilerletme irademizi ortaya koyduk. Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi halklarımızın refahını artırtacak bir adım olarak görüyoruz. Stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Arnavutluk'un ihtiyaçlarının karşılanması için gereken desteği vereceğiz. 

Özcan Bican kimdir? CHP Bilecik Bayırköy Belde Başkanı kim oldu? Özcan Bican kimdir? CHP Bilecik Bayırköy Belde Başkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

FETÖ İLE MÜCADELE MESAJI

Arnavutluk Başbakanı Rama ile FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadeleyi ele aldık. Terör örgütleriyle mücadelemize devam edeceğiz. FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemize etkin şekilde devam edeceğiz. 

MHP'li isimden İzmir için kritik uyarı! 'Patladı, patlayacak' MHP'li isimden İzmir için kritik uyarı! 'Patladı, patlayacak' Haberi Görüntüle

''GAZZE'DEKİ SOYKIRIM İNSANLIĞIN UTANCI''

Arnavutluk'un Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin toprakları ve Lübnan'daki İsrail mezalimi öncelikli konular arasında yer aldı. Netanyahu hükümeti küresel düzeni tehdit eder hale geldi. Gazze'de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır. Acilen kalıcı ateşkesin sağlanması ve İsrail'e baskı için elimizden geleni gayreti göstermemiz gerekiyor. Kalıcı ateşkes, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde baskı için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. İsrail üzerindeki baskı artırılmalı.

RAMA: DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİMİZ BİR ANLAŞMA

Arnavutluk Başbakanı Rama ise şunları kaydetti;

Ortak hedefimiz olan, özellikle Türkiye ile daha fazla işbirliği ve yatırım yapılması konusunda mutabakata vardık. Dört gözle beklediğimiz bir anlaşma, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Tiran'da bir şubesinin açılması. Bu büyük bir önem arz ediyor. Türkiye-Arnavutluk ticari ilişkilerini daha da artıracağız.

Bizim ortak hedefimiz daha fazla yapılması gerekenler, özellikle Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü bir gelişim gösteriyor.

Gazze konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı tutumdayız. Gazze'de yaşananlar büyük bir katliam. Teröre karşı Türkiye ile ortak noktadayız. Teröre tölerans olamaz. Türkiye'nin barış diplomasisi dünyada büyük bir yankı uyandırdı.

Ukrayna'daki Rus agresyonunun karşısındayız. Ukraynalıların kendi ülkelerinde özgürce yaşamaları gerektiğini düşünüyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading