Yandex Metrica

Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne olur?

Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne olur?

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin'in bir araya gelmesiyle ve daha sonra 2010'da Güney Afrika'nın da katılmasıyla BRİCS adını alan ekonomik topluluğua Türkiye'nin de katılabileceği iddiaları bir süredir güdemdeydi. Türkiye'nin BRICS'e başvuru yaptığı iddiaları gündeme gelirken Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne olur? soruları sorulmaya başlandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten BRICS üyeliğine yönelik açıklama geldi.

Gündem

03.09.2024, 17:37

Türkiye’nin Brics’e üyelik başvurusu yaptığı iddiaları gündeme gelmişti. ABD merkezli Bloomberg'in haberinde Türkiye'nin BRICS'e aylar önce üyelik başvurusunda bulunduğunu iddia edildi. Bu iddiaların ardından Rusya'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisi vurgulanırken, üyelik başvurusu ile ilgili bir herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, "Evet, Türkiye BRICS'e katılmaya ilgi gösteriyor. Bu gerçekten de böyle," demişti. 

Türkiye'nin günlerdir aradığı Narin'in son sözleri yürekleri dağladı: Çok yorgunum Türkiye'nin günlerdir aradığı Narin'in son sözleri yürekleri dağladı: Çok yorgunum Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BRİCS'E KATILACAK MI?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten konuya dair önemli bir açıklama geldi. Çelik açıklamasında "Brics’e üye olmak istediğimiz talebi açıktır. Süreç devam ediyor, somut gelişme olursa paylaşırız. Türkiye’nin Brics dahil önemli platformlarda yer almak istediğini sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir." dedi. BRICS'e Türkiye'nin katılım başvurusu konusunda somut bir adım henüz atılmadığı belirtiliyor. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, "İlişkimiz var, görüşmelerimizi, müzakerelerimizi yapıyoruz üye ülkelerle. Çünkü onlar da şu an bir evrim sürecindeler" demişti.

Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara yönlendirme, uyuşturucu, kumar ve bahis... Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BRİCS'E KATILIRSE NE OLUR?

Türkiye'nin BRICS'e katılmasının ekonomik açıdan kazanımlarının olabileceği belirtiliyor. Türkiye BRİCS'i batıya bir alternatif olarak görmüyır. Türkiye kazan-kazan ilkesine uygun olarak hareket etmek istiyor. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türtkiye'nin BRICS üyeliği konusunda yaptığı açıklamada "Birliğin kapılarının açık olduğunu biliyorsunuz. Belirli kriterler var, bunlar ülkelerin bir elitler kulübüne değil, karşılıklı saygıya dayalı birliğe üye olma arzusuyla uyumlu olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Mesut Kazancı kimdir? Su istedi diye vahşice öldürüldü! Mesut Kazancı kimdir? Su istedi diye vahşice öldürüldü! Haberi Görüntüle

BRİCS'TE HANGİ ÜLKELER VAR?

BRICS terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek için kullanılır. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşur. 2024 yılı itibarıyla toplam 4 ülke BRICS'e katıldı.  Mısır, Etiyopya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri BRICS'e katıldı.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading