Yandex Metrica

Türkiye gri listeden çıktı mı? Bakan Şimşek'ten 'Başardık' mesajı!

Türkiye gri listeden çıktı mı? Bakan Şimşek'ten 'Başardık' mesajı!

2021 yılında dahil olunan gri listeden çıkmak için Türkiye büyük bir çaba göstermişti. 28 Haziran'da Türkiye'nin gri listeden çıkıp çıkmayacağı belli olacaktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'Başardık' mesajı gri listeden çıkarıldığımız anlamına geldiği şeklinde yorumlandı. Peki Türkiye gri listeden çıktı mı?

Gündem

28.06.2024, 10:58

Türkiye 2021 yılında gri listeye dahil edilmişti. Gri liste, Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force - FATF) tarafından kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede yetersiz kalan ülkeleri belirlemek amacıyla oluşturulan bir listede yer almak istemeyen Türkiye gerekli düzenlemeleri yaparak listeden çıkmanın planlarını yaptı. 28 Haziran'da Singapur'da Türkiye'nin gri listesinden çıkış süreci görüşülecekti.

Eylem Tok ve oğlu ABD'de hakim karşısına çıktı: Türkiye'ye iade edilmeleri an meselesi Eylem Tok ve oğlu ABD'de hakim karşısına çıktı: Türkiye'ye iade... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKTI MI?

FATF, 3 yıl sonra Türkiye'nin gri listeden çıkardı. Singapur'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı ve Türk bayrağı emojisi paylaştı. Türkiye'nin gri listeden çıktığı kesinleşti. Bu karar Türk ekonomisi için oldukça olumlu bir gelişme. 

Naci Görür'den dikkat çeken Marmara depremi uyarısı: Bekliyoruz Naci Görür'den dikkat çeken Marmara depremi uyarısı: Bekliyoruz Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKARSA NE OLUR?

Türkiye'nin gri listeden çıkması uluslararası sermayenin ülkemize daha fazla gelmesi anlamına gelebilir. Ekonomi açısından bu karar oldukça önemlidir.

Sinan Ateş davası yarın başlıyor: 22 sanık yargılanacak Sinan Ateş davası yarın başlıyor: 22 sanık yargılanacak Haberi Görüntüle

GRİ LİSTEDE HANGİ ÜLKELER VAR?

Arnavutluk, Barbados, Birleşik Arap Emirlikleri, Burkina Faso, Cayman Adaları, Cebelitarık, Fas, Filipinler, Güney Sudan, Haiti, Jamaika, Kamboçya, Kongo Cumhuriyeti, Mali, Mozambik, Panama, Senegal, Suriye, Tanzanya, Uganda, Ürdün ve Yemen gri listede yer alıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading