Yandex Metrica

Türkiye, KTTM Başkan Yardımcısı Celal'in serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı

Türkiye, KTTM Başkan Yardımcısı Celal'in serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı

Türkiye, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Halen tutuklulukları devam eden Asan Ahmetov ve Aziz Ahmetov dahil diğer Kırım Tatar soydaşlarımızın da en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmaları için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz." denildi.

Gündem

29.06.2024, 22:26

Türkiye, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen Kırım Platformu'nun ilk Zirvesi'ne katıldıktan sonra Eylül 2021’de Kırım’da gözaltına alınarak, daha sonra tutuklanan ve bilahare hapis cezasına çarptırılan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal’in esir takası çerçevesinde serbest bırakılmasını büyük memnuniyetle karşılıyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm taraflara teşekkür ediyoruz.

Halen tutuklulukları devam eden Asan Ahmetov ve Aziz Ahmetov dahil diğer Kırım Tatar soydaşlarımızın da en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmaları için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

Bu hedefe ulaşmayı kolaylaştırmak ve hızlandırmak için gerekli her türlü desteği vermeye hazırız."

Dine küfür, hayvanlara eziyet etmişti! Dine küfür, hayvanlara eziyet etmişti! "Karargah409" kod adlı satanist için... Haberi Görüntüle

NARİMAN CELAL'İN SERBEST BIRAKILMASI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın elinde bulunan 10 Ukrayna vatandaşının takasla serbest bırakıldığını duyurdu. Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Tüm zorluklara rağmen 10 kişiyi daha Rus esaretinden kurtarmayı başardık." ifadesini kullandı. Tüm esirleri kurtarana kadar çalışacakları sözünü veren Zelenski, takasta emeği geçen herkese teşekkür ederken serbest kalanlar arasında önemli bir isim de vardı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal de serbest bırakılanlardan biriydi. Celal, 2021 yılında Kırım'da Rus güçleri tarafından esir alınmıştı. Rus istihbaratı Akmescit yakınındaki Anğara köyünde 23 Ağustos 2021 tarihinde bir sabotaj eylemi düzenlendiğini iddia etmiş, eylemin Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü ile Kırım Tatar Milli Meclisince organize edildiğini ileri sürmüştü. Rus istihbaratının operasyonları sonucu KTMM Başkan Yardımcısı Celal tutuklanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading