Türkiye Libya ilişkilerinde yeni dönem! Bakan Fidan duyurdu: Yapıcı rol oynamaya devam edeceğiz

Türkiye Libya ilişkilerinde yeni dönem! Bakan Fidan duyurdu: Yapıcı rol oynamaya devam edeceğiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta'da resmi ziyaretlerini gerçekleştirdi. Bakan Fidan, Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Ian Borg ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Fidan, Türkiye'nin Libya ile olan ilişkilerinde yapıcı rol oynamaya devam edeceğini ifade ettti.

Gündem

22.03.2024, 13:14

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta'ya yaptığı resmi ziyaret sonrası önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Fidan, Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Ian Borg ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısı sonrasında tekrardan gazeteciler ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gazetecilerle görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Fidan, Libya-Türkiye ilişkilerindeki yapıcı rol oynamaya devam edileceğini belirterek, ''Türkiye'nin ilişkileri giderek ilerliyor. Bu noktada oradaki aktörlerle de çalışmalarımız devam ediyor. Bingazi'deki Başkonsolosluğumuzu tekrar açma kararı aldık, onu yakın zamanda açacağız. Şirketlerimiz tekrar çalışmaya başladı, diğer taraftan gerek Mısır'la gerek Birleşik Arap Emirlikleri ile diğer bölgesel dostlarımızla da Libya meselesinde yapıcı rol oynama konusundaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

13 polisimizin şehit olduğu bombalı saldırı sonucu flaş gelişme: DEM binasına terör baskını 13 polisimizin şehit olduğu bombalı saldırı sonucu flaş gelişme: DEM... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-RUSYA DİYALOĞUNA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Sayın Putin, Türkiye’yi yakın gelecekte ziyaret edecekler. Bu tabi Türkiye ile Rusya arasında devam eden düzenli diyalog ve görüşmelerin bir başka tezahürü esas itibariyle. Türkiye ile Rusya arasında biliyorsunuz hem birçok alanda işbirliği var, başta enerji olmak üzere. Diğer taraftan sorunlu alanlara ilişkin görüşmelerin gerçekleşmesi gerekiyor, başta Suriye olmak üzere, Kafkaslar olmak üzere, Ortadoğu olmak üzere. Buralardaki pozisyonlarımızı sürekli gözden geçirmemiz gerekiyor gerek sorunlara çözüm bulmak için gerek çatışmaların yayılmasını önlemek için. Bu açıdan bakıldığında yani Rusya ile olan düzenli diyaloğumuzun devam etmesine büyük önem veriyoruz. Gerek bizim düzeyimizde gerek Cumhurbaşkanları düzeyinde devam eden bir diyalog süreci var. Bunun bir yansıması olarak Sayın Putin Türkiye’yi ziyaret edecek. Tabi bu ziyaret esnasında hem ikili ilişkiler hem bölgesel konular Ukrayna da dahil olmak üzere konuşulacaktır'' ifadelerini kullandı.

Sinema Günleri'nde LGBT içeriklerine tepkiler büyüyor! Bursa'da Kirli propaganda yapılıyor... Sinema Günleri'nde LGBT içeriklerine tepkiler büyüyor! Bursa'da Kirli propaganda yapılıyor... Haberi Görüntüle

AB ÜYELİĞİ VE VİZE SERBESTLİĞİ ÇALIŞMALARI

Bakan Fidan, kendisine gelen Avrupa Birliği hakkındaki soruları ise şöyle cevapladı:

''Konu şu anda iki eksende gündeme alınıyor. Birincisi Türkiye’nin üyelikle ilgili tartışmaları, ikincisi üyelik dışı yürütülen işbirliği alanları neler olabilir. Üyelikle ilgili konu, daha önce ifade ettim, bu bizimle ilgili bir konu değil, Avrupa Birliği’nin şu anda karar vermesi gereken bir konu. 2023 Mayıs seçimlerinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız meşru yetkiyi aldıktan sonra iradesini halk adına ortaya koydu. Biz AB konusundaki hedeflerimize bağlıyız. Burada Türkiye’nin pozisyonu net ama Avrupa Birliği, Türkiye’yi kendi içine almayı istiyor mu istemiyor mu? Böyle bir siyasi bir denklemi kurabilir mi, o kendilerinin karar vereceği bir husus. Ama biz bu konuyu tabi Avrupa siyasetine baktığımız zaman, partilerin geliştirdikleri argümanlara, siyaset kavramlarına baktığımız zaman gittikçe başka medeniyetlerle, kültürlerle bütünleşme hedefinden uzaklaştığını görüyoruz. Belki ileride bundan vazgeçerler ama şimdiki siyaset dili kuşatıcı ve yakınlaştırıcı olmaktan ziyade uzaklaştırıcı bir dil. Bu dediğim gibi kendi iç meseleleri''

Türkiye olarak AB kurumları ile olan ilişkiye devam etmek istediğini belirten Bakan Fidan, vize kolaylığı ve vize serbestliği hakkındaki çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading