Yandex Metrica

Türkiye öyle bir icat yaptı ki! ABD, Çin ve Rusya'ya şoka girdi: Uzaya Türk mührü vurulacak!

Türkiye öyle bir icat yaptı ki! ABD, Çin ve Rusya'ya şoka girdi: Uzaya Türk mührü vurulacak!

Türkiye'nin son icadı süper güçleri şoke etti! TÜBİTAK'ın sosyal medya hesabından Türksat 6A projesi kapsamındaki son bilgiler paylaşıldı. TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen projede HALE 1500 elektrikli itki motorunun 7 dakika boyunca başarıyla ateşlendiği bildirildi. 

Gündem

26.08.2024, 16:15

TÜBİTAK'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Böylelikle, tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen elektrikli itki motorumuz 35 bin 786 kilometre irtifadaki yer sabit yörüngede uzay tarihçesi kazanmış oldu." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika... Narin cinayetinde 9 kişi hakkında tutuklama talebi! Son dakika... Narin cinayetinde 9 kişi hakkında tutuklama talebi! Haberi Görüntüle

TÜRKSAT 6A'YI YÖRÜNGEDE TUTACAK

Uydunun manevra çalışmalarına ilişkin de bilgi veren TÜBİTAK, "Türksat 6A'nın yörünge testlerine devam ederken, bir yandan da Dünya, Güneş ve Ay kaynaklı bozucu etkenlere karşın uydumuzu yörüngesinde tutabilmek ve diğer uydularla güvenli mesafeyi koruyabilmek için periyodik mevzi koruma manevraları gerçekleştirmemiz gerekiyor." dedi.

Paylaşımına devam eden TÜBİTAK, "Bunun için uydumuzu boylamında tutmak ve yörünge daireselliğini koruyabilmek için yerleştirdiğimiz 2 yerli elektrikli itki motorunu kullanacağız." ifadelerini kullandı. 

13 Eylül bugün hangi takımın maçı var? Bu akşam (Cuma) Süper Lig'de kimin maçı var? 13 Eylül bugün hangi takımın maçı var? Bu akşam (Cuma)... Haberi Görüntüle

UZAYA TÜRK MÜHRÜ VURULACAK

Daha önce İMECE uydumuzda da HALE 300 versiyonunu başarıyla kullandığımız elektrikli itki motorumuz sayesinde artık daha az yakıtla manevra gerçekleştirebilecek ve uydumuzun görev ömrünü artırma imkanına sahip olacağız diyen TÜBİTAK paylaşımına şöyle devam etti;

Milli uzay yolculuğumuzda gerçekleştirdiğimiz bu adım, ülkemizin bağımsız teknolojik gücünün ve azimli mühendislerimizin eseri. Ekiplerimizle gurur duyuyoruz."

Habere Tepki Ver

13

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading