Yandex Metrica

Türkiye, PKK'nın teröristan tezgahını dağıttı! PKK'lı Sabri Ok acziyeti kabul etti: Çetin bir savaş var!

Türkiye, PKK'nın teröristan tezgahını dağıttı! PKK'lı Sabri Ok acziyeti kabul etti: Çetin bir savaş var!

Suriye'nin kuzeyinde yapılması planlanan sözde seçimlerle statü kazanıp kendilerini meşrulaştırma çabalamalarıyle ilgili hesaplamalar yapan PKK'nın tezgahını Türkiye bozdu.  Daha önce 30 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan sonrasında 11 Haziran'a ertelenen Suriye'nin kuzeyindeki sözde seçimler bir kez daha ertlenerek kirli tezgah dağıtıldı. Türkiye'nin bu hamlesinden sonra PKK ve türevleri saklandıkları ininden çırpınmaya başladı.PKK elebaşı Sabri Ok da sözde seçimlerin yapılması için her anlamda direneceklerini belirtti. Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde yaptığı operasyonlar sonrası acziyet itirafında bulunan teröristbaşı Ok, "16 Nisan'dan bu yana çetin bir savaş var" dedi. 

Gündem

22.06.2024, 10:38

Suriye’de yapılması planlanan “Sözde” yerel seçim ertelendi. Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK eliyle yapılması sözde seçim adı altında planlanan 'teröristan' isteğine Türkiye geçit vermedi. 

Sosyal medya hesabından yaptığı yayın başına bela oldu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Turhan Çömez hakkında suç duyurusu Sosyal medya hesabından yaptığı yayın başına bela oldu: Aile ve... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN KARARLI DURUŞU ÖRGÜTE GERİ ADIM ATTIRDI 

Türkiye, ilk 30 Mayıs’ta yapılması planlanan yerel seçim kararına sert tepki gösterdi. Suriye’nin kuzeyinde kurulmaya çalışılan PKK yönetiminde olacak bir devletin engellenmesi için her türlü girişim yapıldı.

Damacanalar zamlandı çeşmelerin önü dolup taştı: Bakteri uyarısını gören bakın ne yaptı Damacanalar zamlandı çeşmelerin önü dolup taştı: Bakteri uyarısını gören bakın... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İTİRAZLARINA HİÇBİR ŞEKİLDE ARA VERMEDİ

Ayrıca, 2015 yılında kabul edilen BMGK’nın 2254 sayılı kararına da karşı atılan “yerel seçim” adımını PYD/YPG, ertelemek durumunda kaldı. Cezire, Deyr Ez Zor, Rakka, Tabka, Fırat, Münbiç ve Afrin’in Şehba bölgelerinde yapılması planlanan yerel seçim yoğun dış baskılardan dolayı 11 Haziran 2024’e ertelendi. Türkiye hiç durmadan aralıksız bir şekilde itirazlarına devam etti.

20 Haziran Bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İETT otobüs, metro, metrobüs bugün paralı mı? 20 Haziran Bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İETT otobüs, metro,... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ 

Türkiye'nin yoğun çabasıyla birlikte gerekli diplomatik görüşmeler yapıldı. Türkiye’nin sınır güvenliği ve bölge halkının huzuru için  atılması gereken her adım atıldı. Türkiye’nin son ana kadar olmaması için mücadele verdiği sözde “yerel seçim” bir kez daha ertelendi ve 11 Haziran’da yapılmama kararı alındı. Ancak örgütten gelen son açıklamaya göre, yerel seçimler bir kez daha ertlenerek Ağustos ayına çekildi. Türkiye’nin kararlı tavrını gören bölgedeki aşiret, kabile ve topluluklar da PYD/YPG’nin seçim kararını protesto etti.

Temmuz 2024 Uzman öğretmen maaşı | Kademe ve dereceye göre uzman öğretmen zamlı maaşları Temmuz 2024 Uzman öğretmen maaşı | Kademe ve dereceye göre... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN  KARŞI ÇIKMASIYLA ABD'DE TUTUMUNU DEĞİŞTİRDİ 

İlk boykot açıklaması Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS)’nden geldi.  Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) de seçimlere katılmayacağını açıkladı. Diğer siyasi yapılar da boykot kararına destek verdi.Türkiye’nin karşı çıkması ile bölgede oluşan güç birliği uluslararası mecralarda da karşılık buldu.

Eylem Tok ve katil oğlunun yargılandığı davada yeni gelişme: 2 milyon dolar teklif ettiler! Eylem Tok ve katil oğlunun yargılandığı davada yeni gelişme: 2... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN NET KONUŞTU: ASLA İMTİNA ETMEYİZ! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Burnumuzun dibinde bir teröristan kurdurmayız. Bunun için gereken ne ise yapmaktan da asla ve asla imtina etmeyiz" diyerek verdiği harekat sinyali sonrası PKK ve türevlerinin gözünü korkuttu. 

Benzine bu gece zam var mı? 24 Haziran Pazartesi benzine zam gelecek mi? Benzine bu gece zam var mı? 24 Haziran Pazartesi benzine... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA 'TERÖRİSTAN' BULUŞMASI

PYD elebaşı İlhan Ehmed, Berlin'de Alman parlamenterlerle bir araya gelip "Türkiye'ye karşı bize yardım edin" diyerek çağrıda bulundu. Ehmed, Berlin'den sonra Köln'de de sözde seçimler üzerinden meşruiyet kazanmak uğruna Almanya'ya sığındı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgızistan'a taziye mesajı: Her türlü yardıma hazırız! Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgızistan'a taziye mesajı: Her türlü yardıma hazırız! Haberi Görüntüle

PKK ELEBAŞI SAKLANDIĞI İNİNDEN KONUŞTU

PKK elebaşı Sabri Ok, SİHA korkusuyla saklandığı ininden konuşarak sözde seçimlerin yapılması için her anlamda direneceklerini ifade etti.

PKK'lı Ok, "Kuzey-Doğu Suriye'de seçimler yapılacak, belediyeler var, kabul etseniz de, etmeseniz de milyonlarca insan o bölgede yaşıyor. Bu insanlar geçmişte de seçim yapıyordu, şimdi yapınca neden teröristan oluyorlar? Kürt halkı AKP iktidarının tüm saldırılarına karşı her anlamda direnişini sürdürecektir" dedi.

Artık beyazlığı kalmayacak! Salda Gölü'nde tepki çeken görüntü: Etrafına asfalt döküldü! Artık beyazlığı kalmayacak! Salda Gölü'nde tepki çeken görüntü: Etrafına asfalt ... Haberi Görüntüle

"ÇETİN BİR SAVAŞ VAR"

Elebaşı Sabri Ok sözlerinin devamında PKK'nın içerisinde bulunduğu acziyeti de kabul eden Ok, "Türk devleti bir strateji yaptı. Yaz aylarında Medya Savunma Alanlarını işgal edeceğini ve gerillayı yok ederek başarı kazanacağını söyledi. Bu savaş başladı bile. 16 Nisan'dan bu yana çetin bir savaş var" sözleriyle son çırpınış itirafında bulundu.

Ok açıklamasına şöyle devam etti; 

Irak devletinin, Bağdat'ın PKK'yi yasaklı bir örgüt ilan etmesi ayıp bir şeydir. Bunun anlamının ne olduğunu biliyoruz. Sadece bir açıklamadan ibaret değil bu durum.

Bu karar doğru değil ve Irak devletinin bir an önce bu yanlış kararını gözden geçirmesi ve düzeltmesi gerekir.

Tabii Irak ve Türk devletinin arasını yapmak, PKK karşısında tutum almalarını sağlamak isteyen, bunu kendileri için bir görev olarak görenler de var.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin buna öncülük ediyor. Bağdat ve Ankara anlaşsın diye uğraşıyor. Yine Irak Parlamentosunda Türk devletinin oyunlarına gelenler var. Mesela Irak Meclis Başkanı, Savunma Bakanı. Bunları kınıyorum.

 

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading