Yandex Metrica

Türkiye'de 7 milyon Suriyeli olduğu iddia edilmişti: Göç İdaresi Başkanlığı, gerçek sayıları açıkladı

Türkiye'de 7 milyon Suriyeli olduğu iddia edilmişti: Göç İdaresi Başkanlığı, gerçek sayıları açıkladı

Türkiye'de en çok speküle edilen konuların başında göçmen konusu geliyor. Göçmen sayısıyla ilgili yalan-yanlış ve abartılı sayılar toplum içinde ayrışmayı ve yabancı düşmanlığını körüklemeyi hedefliyor. Göç İdaresi Başkanlığı, göçmen sayısına yönelik asılsız beyanlarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye'de 7 milyon Suriyeli olduğuna yönelik açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Gündem

21.08.2024, 01:55

Göç İdaresi Başkanlığı, göçmen sayısı üzerinden yapılan spekülasyonları sona erdirecek bir açıklama yaptı. Başkanlıktan yapılan açıklamada "Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı olduğu" iddiasının gerçek dışı olduğu ve hiçbir dayanağının bulunmadığı ifade edildi.

2025'te dolar ne kadar olacak? OVP'ye göre 2025 dolar tahmini kaç TL? 2025'te dolar ne kadar olacak? OVP'ye göre 2025 dolar tahmini... Haberi Görüntüle

"İDDİALAR ASILSIZ"

Bir televizyon programında Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon göçmen olduğuna yönelik iddialarda bulunulmuştu. Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'deki yabancı sayısının kamuoyuyla şeffaf bir biçimde paylaşıldığını, ülkedeki toplam yabancı sayısının 4 milyon 425 bin 230 olduğunu duyurdu. Başkanlıktan yapılan açıklamada Türkiye'de bugün itibarıyla 3 milyon 99 bin 524 geçici koruma altında Suriyeli, 221 bin 353'ü uluslararası koruma kapsamında yabancı ve 1 milyon 104 bin 353 ikamet izni olan yabancı olduğu ifade edildi. Buna göre toplamda 4 milyon 425 bin 230 yasal kalış hakkı bulunan yabancı bulunduğu bildirilen açıklamada söz konusu programda iddia edildiği gibi 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı olmadığı ve iddiaların gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyonu Ofisinin (OCHA) verilerine göre Suriyeli nüfusu 23,5 milyondur. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre ise bunların 6,5 milyonu Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Almanya, Ürdün, Irak, Mısır, Avusturya, İsveç ve Yunanistan başta olmak üzere farklı ülkelerde yaşamaktadır. Uluslararası kuruluşların sayıları ve Başkanlığımız tarafından açıklanan sayılar ortadayken gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan sayıların gerçekmiş gibi kamuoyuyla paylaşılması iyi niyetle asla bağdaşmayan bir tutumdur ve dezenformasyon amaçlıdır."

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading