Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması hassas dengelere zarar verecektir'

Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması hassas dengelere zarar verecektir'

ABD, Güney Kıbrıs Rum kesimine silah ambargosunu kaldırma kararını yeniden uzattı. Yapılan açıklamada söz konusu uzatmanın 1 Ekim 2024'ten itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Bu karara Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, "Söz konusu vahim hata, adadaki silahlanmayı artıracak ve bölgedeki hassas dengelere zarar verecekti." ifadesini kullandı.

Gündem

29.09.2024, 00:53

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılmasına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Söz konusu vahim hata, adadaki silahlanmayı artıracak ve bölgedeki hassas dengelere zarar verecektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ABD'nin Eylül 2020'de GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma yönünde aldığı, 2022'de kapsamını genişlettiği ve 2023'te uzattığı kararlar hatırlatıldı ve kararın 1 Ekim 2024 itibarıyla bir yıllığına yeniden uzatacağını duyurduğu belirtildi. 

Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma paylaşımı: Teker kesme testi başarıyla tamamlandı Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma paylaşımı: Teker kesme testi başarıyla tamamlandı Haberi Görüntüle

"BÖLGEDEKİ HASSAS DENGELERE ZARAR VERECEKTİR"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili yapılan açıklamada kayıtlı görüşlere iştirak edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu vahim hata, adadaki silahlanmayı artıracak ve bölgedeki hassas dengelere zarar verecektir. GKRY’nin artan silahlanma faaliyetleri karşısında, KKTC’nin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini artıracak her türlü önlemi alacağına inanıyoruz."

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD’nin, 2020 Eylül ayında GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma yönünde aldığı, 2022 yılında kapsamını genişlettiği ve 2023 yılında uzattığı kararı, 1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla bir yıllığına yeniden uzatacağı açıklanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili yapılan açıklamada kayıtlı görüşlere iştirak ediyoruz.

Söz konusu vahim hata, adadaki silahlanmayı artıracak ve bölgedeki hassas dengelere zarar verecektir.

GKRY’nin artan silahlanma faaliyetleri karşısında, KKTC’nin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini artıracak her türlü önlemi alacağına inanıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading