Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'den Suriye uyarısı: BM Daimi Temsilcisi Yıldız, PKK/YPG/SDG'nin bu ülkedeki varlığına dikkat çekti

Türkiye'den Suriye uyarısı: BM Daimi Temsilcisi Yıldız, PKK/YPG/SDG'nin bu ülkedeki varlığına dikkat çekti

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki varlığına dikkat çekerek örgütün bu ülkede istikrar bozucu etken olmaya devam ettiğini söyledi. Yıldız, terör örgütü PKK/YPG/SDG'nin işgal ettiği yerlerde yerel halka baskı uyguladığını ve Suriye'nin kuzeyinde Tel Abyad ve Rasulayn'a insani yardım gönderilmesine engel olduğunu belirtti.

Gündem

20.09.2024, 21:22

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye oturumunda konuşan Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Suriye'deki insani durumun felaket boyutunda olduğunu söyledi. Diğer insani krizlerin Suriye'deki krizi görünemz kıldığına dikkat çeken Büyükelçi Yıldız, Suriye toplumunun yüzde 70'ten fazlasının insani yardıma muhtaç olduğunu ifade ederek, bunun doğrudan siyasi çözüm bulunmamasından kaynaklandığını dile getirdi. İnsani yarıma muhtaç bu ülkeye yeterli derecede fon aktarımı olmadığını belirten Yıldız, "Unutmamak gerekir ki insani yardım finansmanında kesintiler daha az gıda, hijyen ve milyonlarca kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve yerinden edilenlere daha az koruma anlamına gelir." dedi.

İBB kırtasiye yardımı başvurusu 2024 | İstanbul kırtasiye yardımı nasıl alınır? İBB kırtasiye yardımı başvurusu 2024 | İstanbul kırtasiye yardımı nasıl... Haberi Görüntüle

"TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İNSANİ YARDIMLARA DA ENGEL OLUYOR"

Terör örgütü PKK/YPG/SDG'nin Suriye'deki varlığına da dikkat çeken Büyükelçi Yıldız, ülkedeki ihtilafların terör örgütlerini güçlendirdiğini ve daha etkin bir aktör haline getirdiğini ifade etti. Terör örgütünün bölgede istikrar bozucu bir element olduğunu vurgulayan Ahmet Yıldız, teröristlerin işgal ettikleri yerlerde bölge halkına baskı yaptığını ve şimdi de Suriye'nin kuzeyinde Tel Abyad ve Rasulayn'a insani yardım gönderilmesini engellediğini söyledi. 

İletişim Başkanı Altun'dan soykırımın 350. gününde Gazze paylaşımı: 'İnsanlığın utanç sayfası yazılıyor' İletişim Başkanı Altun'dan soykırımın 350. gününde Gazze paylaşımı: 'İnsanlığın utanç... Haberi Görüntüle

"SÖZDE SEÇİMLER SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DOĞRUDAN TEHDİT TEŞKİL EDİYOR"

Teör örgütü PKK/YPG/SDG'nin Suriye'de sözde seçim yapma planına da değinen Büyükelçi Yıldız, bunun Suriye'nin toprak bütünlüğünü doğrudan doğruya tehdit edici bir eylem olduğunu dile getirdi. Suriye'deki ihtilafların ancak siyasi çözümle giderilebileceğini belirten Yıldız, tüm taraflara tek boyutlu politikalardan kaçınma ve bütüncül yaklaşımla BM sürecini tekrar canlandırma çağrısında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading