Türkiye'nin balistik füzeleri var mı? Bora, Tayfun, Cenk füzesi özellikleri ve menzili

Türkiye'nin balistik füzeleri var mı? Bora, Tayfun, Cenk füzesi özellikleri ve menzili

Türkiye’nin balistik füzeleri İsrail ile İran arasındaki savaşla beraber yeniden gündeme geldi. Peki, Türkiye’nin balistik füzeleri var mı?

Gündem

01.10.2024, 23:13

Türkiye’nin savunma sanayisindeki atılımları sonrasında balistik füzelerdeki envanterini daha da geliştirmesi dikkat çekmektedir. Bunlar arasında Bora füzesi başta olmak üzere Tayfun ve Cenk balistik füzeleri için çalışmalar devam etmektedir.

Özellikle son yıllarda Türkiye’nin yerli savunma sanayisinde gösterdiği gelişmeler tüm dünya ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor. Yeni geliştirilen balistik füzelerde büyük ilgi görüyor. Bu alanda bir devlet kuruluşu niteliğinde olan hisselerin büyük bir kısmı ise Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın (TSKGV) sahip olduğu Roketsan tarafından gerçekleştiriliyor.

İşte Türkiye'deki öğretmen, öğrenci ve okul sayısı: Milli Eğitim Bakanlığı verileri açıkladı İşte Türkiye'deki öğretmen, öğrenci ve okul sayısı: Milli Eğitim Bakanlığı... Haberi Görüntüle

BALİSTİK FÜZELER NEDİR?

Balistik füzeler; bir ya da birden fazla kimyasal, biyolojik, nükleer veya konvansiyonel harp başlığı taşıyabilen ve bu başlıkları istenildiği zaman farklı hedeflere de yöneltebilen füze sistemleridir. Atmosfere doğru belirli bir menzile kadar yükselen ve hedefine doğru dalışa geçen balistik füzeler; düştüğü noktada yüksek bir etki bırakıyor.

Muharebe sahası için büyük bir öneme sahip olan balistik füzeler, genellikle denizden/denizaltıdan karaya veya karadan karaya atışı gerçekleştiriliyor.

2024-2025 MEB E-sınav Uygulama İzleme Sorumlusu sınav görevli ücreti ne kadar? 2024-2025 MEB E-sınav Uygulama İzleme Sorumlusu sınav görevli ücreti ne... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE’NİN BALİSTİK FÜZELERİ

DMM'den basında ve sosyal medyada yer alan 'Tarikat ve cemaat vakıflarına bütçeden para aktarıldı' iddiasına yalanlama DMM'den basında ve sosyal medyada yer alan 'Tarikat ve cemaat... Haberi Görüntüle

BORA FÜZESİ

280 km menzile sahip olan Bora füzesi şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterindeki en uzun menzilli balistik füze sistemi olarak dikkat çekiyor. Savunma Sanayii Başkanlığı ile Roketsan arasında 23 Kasım 2009 tarihinde imzalanan “B (BORA) Füzesi ve B (BORA) Silah Sistemi Projesi” adlı sözleşme ile geliştirilen füze 470 kilogramlık parçacık etkili harp başlığı taşıyor.

Balistik Füze

Kocaeli'de dikkat çeken aşiret düğünü! Takıda gelin ve damada servet takıldı Kocaeli'de dikkat çeken aşiret düğünü! Takıda gelin ve damada servet... Haberi Görüntüle

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ

2022 yılında Rize-Artvin Havalimanı'ndan gerçekleştirilen test atışıyla gündeme gelen Tayfun balistik füzesinin ikinci test atışı da 23 Mayıs tarihinde yapıldı. Kısa Menzilli Balistik Füze sınıfına giren Tayfun ilk test atışında 560 kilometrelik bir menzile ulaşırken bu füzenin 850 kilometrelik bir menzile kadar ulaşması için çalışmalar yapılıyor.

28 Ekim okullar tatil mi? Cumhuriyet Bayramı tatili 4 gün mü? 28 Ekim okullar tatil mi? Cumhuriyet Bayramı tatili 4 gün... Haberi Görüntüle

CENK BALİSTİK FÜZESİ

Türkiye’nin ilk orta menzilli balistik füzesi olması beklenen Cenk projesi son derece büyük bir gizlilik içerisinde gerçekleştiriliyor. 1.000 kilometrenin üzerinde menzile sahip olacağı iddia edilen füze envantere girdiği zaman Türkiye’yi bu alanda bir üst lige taşıyacağı kesin gibi görünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading