Yandex Metrica

Türkiye'nin başvurusu Fransa'ya örnek oldu! Fransız vekilden dikkat çeken BRICS üyeliği açıklaması!

Türkiye'nin başvurusu Fransa'ya örnek oldu! Fransız vekilden dikkat çeken BRICS üyeliği açıklaması!

Türkiye'nin BRICS'e üyelik başvurusunda bulunduğuna dair iddialar gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın 22-24 Ekim'deki zirvede olacağı belirtildi. Türkiye'nin, çalışmalarını yakından takip ettiği ve önemli zirvelerine de katılım gösterdiği BRICS'e muhtemel üyeliğinin küresel sonuçları, batı basınının en önemli gündem maddesi oluşturmaya devam ederken Fransız milletvekilinden Fransa'nın üyeliği konusunda dikkat çeken bir açıklama geldi.   

Gündem

09.09.2024, 22:20

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin BRICS'e üyeliği konusunda "Brics’e üye olmak istediğimiz talebi açıktır. Süreç devam ediyor, somut gelişme olursa paylaşırız. Türkiye’nin Brics dahil önemli platformlarda yer almak istediğini sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir." dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, "İlişkimiz var, görüşmelerimizi, müzakerelerimizi yapıyoruz üye ülkelerle. Çünkü onlar da şu an bir evrim sürecindeler" demişti. Türkiye'nin başvuru süreci ve attığım adımlar Fransa'nın da iştihanı kabarttı. 

İdil Bilgen KİMDİR? Miss Turkey birincisi İdil Bilgen nereli, kaç yaşında? İdil Bilgen KİMDİR? Miss Turkey birincisi İdil Bilgen nereli, kaç... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GİBİ 'FRANSA'NIN KÜRESEL GÜÇ' YÖNÜNE DİKKAT ÇEKEN VURGU 

Avrupa Parlamentosu eski Fransız milletvekili Aymeric Chauprade, Fransa'nın da üyelikte başvuruda bulunması gerektiği konusunda "Fransa, BRICS ve Küresel Güney'e katılmayı düşünmeli. BRICS'e katılmak Fransa'nın "çok kutuplu dünya" davasına fayda sağlayacaktır. BRICS'e katılmak doğal politikamıza bir geri dönüştür. Yani kesinlikle doğal, garip değil. Fransa sadece bir Avrupa ülkesi değil, bölgesel olarak da küresel bir güç olduğu için gerçekçidir." değerlendirmesinde bulundu. 

Bodrum FK Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica transferinden ne kadar kazandı? Milyonlarca lira kasaya girdi! Bodrum FK Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica transferinden ne kadar kazandı? Milyonlarca... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ÜYE OLABİLECEĞİ İHTİMALİ DIŞ BASINDA DA SES GETİRDİ 

Türkiye'nin muhtemel BRICS üyeliğinin küresel sonuçları olacağı konusunda Batı'yı uyaran ABD basını, 'Türkiye'nin stratejik önemi, askeri gücü ve NATO'ya yaptığı katkılar, ittifakın elde tutmayı amaçladığı değerli bir müttefik haline getiriyor çünkü Türkiye'yi kaybetmek, kritik coğrafi ve askeri avantajı kaybetmek anlamına gelecek' ifadelerine yer verdi. 

2024 LGS'de hangi soru iptal edildi? LGS makara sorusu iptal mi? 2024 LGS'de hangi soru iptal edildi? LGS makara sorusu iptal... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE COĞRAFİ AÇIDAN HAYATİ BİR KONUMA SAHİP"

NATO'nun ikinci büyük ordusuna ve büyüyen savunma sanayisine sahip olan Türkiye'nin coğrafi açıdan hayati bir konuma ve stratejik öneme sahip olduğunu yazan ABD basını, yayımladığı analiz yazısında dikkat çeken bir değerlendirmede  bulundu.

Türkiye'nin NATO ile karmaşık ilişkilerine rağmen yükümlülüklerini yerine getirdiği ve ittifaka görünürde bağlılığını sürdürdüğü ifade edildi. Türkiye'nin BRICS, NATO ve diğer potansiyel ittifaklar arasında denge kurma çabasının esnek dış politikasını ve birden fazla stratejik seçeneği elinde tutma isteğini yansıttığı belirtildi. 

Meteorolojiden o bölgelerde yaşayanlara Perşembe günü uyarısı! Çok kuvvetli geliyor! Meteorolojiden o bölgelerde yaşayanlara Perşembe günü uyarısı! Çok kuvvetli geliyor! Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEK, ASKERİ AVANTAJI KAYBETMEK ANLAMINA GELECEK"

Süregelen anlaşmazlıklara ve diplomatik zorluklara rağmen, Türkiye'nin NATO üyeliğinin korunmasının ittifakın genel gücü açısından hayati önem taşıdığını yazan ABD basını, "NATO, Türkiye'nin askeri ve ekonomik katkılarından ve stratejik konumundan önemli ölçüde yararlanmaktadır ve bu nedenle Türkiye'nin müttefik olarak varlığını sürdürmesi elzemdir. Türkiye'nin stratejik önemi, askeri gücü ve NATO'ya yaptığı katkılar, ittifakın elde tutmayı amaçladığı değerli bir müttefik haline getiriyor çünkü Türkiye'yi kaybetmek, kritik coğrafi ve askeri avantajı kaybetmek anlamına gelecek" ifadelerine yer verdi. 

 

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading