Türkiye'nin en soğuk yeri belli oldu: Buraya giden buz kesilecek!

Türkiye'nin en soğuk yeri belli oldu: Buraya giden buz kesilecek!

Kışın ayının yavaş yavaş etkisini göstermeye başlamasıyla birçok kesimde dondurucu soğuklar başladı. Kışlıklarını çıkartan vatandaşlar, soğuk hava dalgası sebebiyle de sobalarını ve doğlagazlarını da yakmaya hazırlanıyor. Yaşanan soğuk havaların etkisi sonrası herkesin kış ayında sorduğu ülkenin en soğuk yeri belli oldu. İşte ayrıntılar..

Gündem

24.10.2024, 11:01

Kış soğukları kapıdan yavaşca içeri girmeye başladı. Ülkenin birçok kesiminde kar yağışının da sebebiyet veren soğuk hava dalgasının etkisiyle beraber vatandaş, elleri cepten çıkarmamaya başladı. Ülkenin hemen her noktasında kalın kıyaftleri ile sokağa çıkan vatandaşlar, sıcak kalmak için ısınma aletlerini de kullanmaya başladı.

Soğuk havanın gelişiyle birlikte vatandaşların, kış ayı içerisinde en çok sorduğu sorular arasında ülkenin en soğuk yeri neresi suali yer alıyor. İşte merakla beklenen sorunun cevabı yanıtlanıyor. Türkiye'nin en soğuk yeri neresi? Sıralama nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de dün gece itibariyle ölçtüğü en düşük sıcaklık listesinin başında -10,8 ile Erzurum Palandöken Doğu Anadolu Gözlemevi geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaşmış olduğu raporlar dahilinde dün geceyle beraber ülkenin en soğuk noktası -10,8  sıcaklık ile Erzurum Palandöken Doğu Anadolu Gözlemevi oldu. Erzurum Palandöken Doğu Anadolu Gözlemevi'ni; ars Sarıkamış Kayak Merkezi -9.0, Erzurum Yakutiye Kırkgöze Dumlu -7.9, Ardahan Göle-7.7, Rize İkizdere Ovit -7.6, Sivas Kangal -7.5, Kars Sarıkamış -7.1, Ağrı Eleşkirt Yayladüzü Beldesi -6.7, Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi -6.7 ve Kars Selim -6.7 sıcaklık ile takip etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading