Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'nin hamlesi PKK'yı kudurttu! PKK elebaşı Karasu saklandığı deliğinden konuştu: Bizi sattılar!

Ankara ile Bağdat arasındaki imzalana tarihi anlaşma hakkında önceki açıklamalarında "bizi sattılar" diyen terör örgütü elebaşlarından Mustafa Karasu yeni yaptığı açıklamasında ileride Türkiye'nin atacağı adımlar hakkında ABD'nin müdahale etmeyeceğini belirtti. 

Gündem

18.09.2024, 21:27

PKK elebaşılarından Mustafa Karasu, Türkiye ve Irak arasında imzalanan işbirliği anlaşması için, “Biraz ekonomik rahatlatma, biraz şu imkânı bulma temelinde Türk devleti ile bu anlaşmayı yapmak, bizi satmaktır." dedi.

Yasemin Ceren Topçu (Kaya) kimdir? Yasemin Ceren ne iş yapıyor oyuncu mu? Yasemin Ceren Topçu (Kaya) kimdir? Yasemin Ceren ne iş yapıyor... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDA TERÖRLE MÜCADELE İÇİN MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI 

Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması'nın ardından iki ülkenin savunma bakanları tarafından "Askeri, Güvenlik iş birliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı" imzalanmış Bakan hakan Fidan anlaşmayı "tarihi bir gelişme" olarak nitelendirmişti. 

Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hüseyin, imzalanan anlaşma ile ilgili, "Zannediyorum bu iki ülkenin tarihindeki ilk mutabakat zaptıdır" ifadelerini kullanmıştı. Anlaşma maddeleri arasında Türkiye ile Irak arasında, terörle mücadele için Bağdat'ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi ve Başika'da da Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi kurulması da vardı.

Son dakika... Dışişleri'nden İsrailli küstah bakan Katz'a cevap: 'Adı geçen şahsın soykırımcı Netanyahu hükümetinde dahi itibarı bulunmamaktadır' Son dakika... Dışişleri'nden İsrailli küstah bakan Katz'a cevap: 'Adı geçen... Haberi Görüntüle

BİZİ SATTILAR

İki ülke arasında yapılan tarihi anlaşmadan rahatsız olan PKK'nın elebaşlarından Mustafa Karasu saklandığı delikten konuştu. PKK'nın televizyon kanalına konuşan terör örgütü elebaşlarından terörist Mustafa Karasu şu ifadeleri kullandı;

Ama şunu söylemek gerekiyor. Şu andaki Irak yönetiminin gerçekten tarih bilgisi ve okuması zayıf. Böyle anlaşılıyor. Türk devletini tanımıyor. Günlük politika üretiyor. Şu anda Türk devleti şantaj yaptı; suyu şantaj olarak kullandı. Şimdi gevşetiyor. Irak da bu oyuna geliyor. Kesinlikle Irak'ın çıkarına değil. Şu andaki o iktidar, Sudani ve yardımcıları bin pişman olacaklar Türkiye ile bu ilişkiler sürdürdükleri için. KDP'nin şantajına böyle boyun eğdikleri için pişman olacaklar. Irak tarihi onları nasıl anacak? Bu kadar Türk devletini tanımama, Türk devletinin bir nevi havuç sopa politikasına boyun eğme. Tam havuç sopa politikasına teslim olmuştur Irak. Türkiye’yle ilişkiden dolayı ekonomik alan biraz rahatlayacakmış. Bu, satmadır. Bunun başka anlamı yok. Biraz ekonomik rahatlatma, biraz şu imkânı bulma temelinde Türk devleti ile bu anlaşmayı yapmak, Irak'ı satmaktır.Iraklılar demiş ki Başika'da Türkler eğitim alacak, kendileri de etkili olacakmış. Kendinizi kandırıyorsunuz. Türklerin işgalini meşrulaştırdınız yani. Kim çıkaracak Türkiye'yi oradan? Çıkacağını mı sanıyorlar?

Gerçekliği olmayan teze tepki yağdı! ABD'de Türklere yönelik skandal 'Süryani Soykırımı' iftirası Gerçekliği olmayan teze tepki yağdı! ABD'de Türklere yönelik skandal 'Süryani... Haberi Görüntüle

ABD Mİ ÖNLEYECEK?"

Teröristbaşı Karasu, "Bu anlaşma Türkiye'nin baskısıyla Irak için bir gaflet anlaşmasıdır. Irak'ın da ekonomik toplumsal  sorunları var. Öyle bir gaflet içinde ki sanıyor ki: Türkiye ile böyle bir anlaşma yaparsak PKK'yı tasfiyede ortaklaşa hareket ederlerse sorunlarından kurtulacak. Türk devleti o anlaşmaya dayanarak kendisini adım adım Irak'ta etkili kılmaya çalışacaktır. Türkler açıkça "Musul ve Kerkük bizimdir" diyorlar. Irak bunu nasıl önleyecek. ABD mi önleyecek? Gerçekten gaflet içindeler. Sanki bir savaş olmuş teslimiyet anlaşması yapmışlar. Baktığın zaman öyle görüyorsun. Ama buna karşı PKK direnecektir." ifadelerini kullandı. 

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading