Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'nin İsveç kararı ABD'yi endişelendirdi! Biden formül arıyor

Türkiye'nin İsveç kararı ABD'yi endişelendirdi! Biden formül arıyor

Yunan gazete, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, ABD Kongresi'ndeki kilit isimlerle görüşmeye başladığını yazarken, Yunan lobisinin de bu duruma engel olmak için harekete geçtiği bilgisini paylaştı.

Gündem

23.01.2024, 21:01

Yunan Kathimerini gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışı ve modernizasyonuna Kongre’nin onay vermesini sağlamak için Danışmanı Jake Sullivan'ı görevlendirdiğini ileri sürdü.

Haberde, Jake Sullivan'ın, son günlerde ABD Kongresi’ndeki silah satışı ile ilgili “kilit isimleri” telefonla aramaya başladığı iddia edildi.

Son dakika: 3 bakandan Narin'in kabrine ziyaret Son dakika: 3 bakandan Narin'in kabrine ziyaret Haberi Görüntüle

TELEFON TRAFİĞİNİN AMACI NABIZ YOKLAMAK

Sullivan'ın telefon trafiğinin amacı ise, 11-12 Temmuz’daki NATO zirvesi öncesi Ankara’nın onay vermesiyle İsveç’in ittifaka üyeliğinin gerçekleşmesi halinde Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışıyla ilgili tavırlarının ne olacağı konusunda nabız yoklamak olarak belirtildi.

Narin cinayetinde yeni gelişme! Baba Arif Güran hakkında karar verildi: Cenazeye katılmasına izin verilmemişti Narin cinayetinde yeni gelişme! Baba Arif Güran hakkında karar verildi:... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMELERİ ARTIK BEYAZ SARAY YÜRÜTECEK

Manşet haberinde, Türkiye’ye F-16 satışı konusundaki temasları bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü, ancak son günlerde Beyaz Saray’ın devreye girdiği bilgisi paylaşıldı.

Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışına ilgisinin arttığını yazan gazete “Sullivan, silah satışlarında kilit rol oynayan Kongre üyelerini telefonla arayarak, niyetlerini ya da itirazlarını nasıl geri çekebileceklerini araştırıyor” ifadelerine yer verdi.

İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için memleketinde  cenaze töreni düzenlenecek İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için memleketinde cenaze töreni düzenlenecek Haberi Görüntüle

YUNAN LOBİSİ DE ENGEL OLMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Sullivan’ın aradığı kongre üyelerinden genellikle “Türkiye ile tek sorun İsveç’in NATO üyeliği değil, Türkiye politikasını genel olarak değiştirmeli” cevabı aldığını öne süren Kathimerini “Beyaz Saray’ın işi zor” ifadesini kullandı. Öte yandan ABD’de F-16 satışının engellemek için ‘Yunan lobisi’nin de harekete geçtiği bildiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading