Yandex Metrica

Türkiye'nin Libya hamlesi Avrupa'yı korkuttu! AB Yüksek Temsilcisi'nden itiraf: Artık Türkler de var!

Türkiye'nin Libya hamlesi Avrupa'yı korkuttu! AB Yüksek Temsilcisi'nden itiraf: Artık Türkler de var!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin siyasi, ekonomik, askeri ve ticari alanlarda Afrika'da attığı adımlarla ilgili konuştu. Libya'da eskiden Fransız ve İtalyan askerlerinin varlığından söz eden Borrell, "Bugün Libya'da artık Avrupalılar yok, sadece Türkler ve Ruslar var." dedi. 

Gündem

25.08.2024, 13:33

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borell, "Türkiye ve Rusya Afrika'da yerimizi alıyor, Bu bizi rahatsız ediyor. Afrika'nın diğer bölgelerinde olup bitenlere bakın, sizi biraz tedirgin edecek." dedi.

Meteorolojiden o bölgelerde yaşayanlara Perşembe günü uyarısı! Çok kuvvetli geliyor! Meteorolojiden o bölgelerde yaşayanlara Perşembe günü uyarısı! Çok kuvvetli geliyor! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN LİBYA HAMLESİ AVRUPA'YI RAHATSIZ ETTİ 

Türkiye ve Libya arasındaki askeri işbirliği, son dönemde önemli bir ivme kazandı. Türkiye'nin Libya'ya yönelik askeri destek ve eğitim faaliyetleri, iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri de güçlendirmiş durumda. Ancak bu ortaklık Avrupa'nın sinirlerini bozuyor.

Quo Vadis Europa etkinliğine katılan ve burada bir konuşma yapan Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borell, Türkiye ve Rusya'nın Afrika'da Avrupalı güçlerin yerini aldığını ifade etti.Bundan dolayı rahatsızlık duyduklarını söyleyen Borell, Afrika'nın diğer bölgelerinde olup bitenlerin de son derece rahatsızlık verici olduğunu belirtti.

İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklama İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklama Haberi Görüntüle

"LİBYA'DA ARTIK AVRUPALILAR YOK TÜRKLER VAR"

Quo Vadis Europa etkinliğinde konuşan Borell'in sözleri şu şekilde;

"Afrika'da olup bitenlere bakınca endişelenmemiz gerekiyor. Brüksel'e geldiğimde Libya'da Fransızlar ve İtalyanlar vardı. Her zaman uyum içinde değillerdi, her aman birlikte çalışmıyorlardı ama vardılar. Bugün Libya'da artık Avrupalılar yok, sadece Türkler ve Ruslar var. Libya kıyılarında var olan üsler artık Avrupa üsleri değil, Türk ve Rus üsleri. Bu Akdeniz'de hayal ettiğimiz düzen değil.

 

Habere Tepki Ver

11

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading