Sitede Ara

Türkler o ülkeden iade mi edilecek? DMM iddialarla ilgili söylentilere son noktayı koydu!

Türkler o ülkeden iade mi edilecek? DMM iddialarla ilgili söylentilere son noktayı koydu!

Almanya​ basınında, ikamet hakkı olmayan Türklerle ilgili aslı olmayan bir iddia ortaya atıldı.İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Alman basınında çıkan “Almanya ile Türkiye​ arasında anlaşma​ yapıldığı ve her hafta Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan 500 Türk’ün özel uçak seferleriyle Türkiye’ye gönderileceği” iddiasıyla ilgili açıklamada bulundu. 

Gündem

28.09.2024, 11:46

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) Alman basınında yazılan "Almanya ile Türkiye anlaşmaya vardı. Her hafta Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan 500 Türk özel uçak seferleriyle Türkiye’ye gönderilecek" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlık iki kez yazı göndermiş! Sarıyer'deki kaçak villaya İBB'nin göz yumduğu ortaya çıktı! Bakanlık iki kez yazı göndermiş! Sarıyer'deki kaçak villaya İBB'nin göz... Haberi Görüntüle

"HERHANGİ BİR UYGULAMAYA ONAY VERİLMDEDİ"

DMM’den iddialarla ilgili yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı​ Erdoğan ile Almanya Başbakanı Scholz​ arasında 23 Eylül’de New York’ta yapılan görüşmede böyle bir konunun gündeme gelmediği ve vatandaşların toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin herhangi bir uygulamaya onay verilmediği belirtildi. Açıklamada, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. 

Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış durumda Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış... Haberi Görüntüle

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Alman basınında yer alan, "Almanya ile Türkiye anlaşmaya vardı. Her hafta Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan 500 Türk özel uçak seferleriyle Türkiye’ye gönderilecek" iddiası doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya Şansölyesi Scholz arasında 23 Eylül günü New York’ta yapılan görüşmede iddia edildiği bir konu gündeme gelmemiştir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz” denildi.

A takım sil baştan değişecek! AK Parti'de kongre mesaisi: Ankara ve İstanbul sona bırakılacak A takım sil baştan değişecek! AK Parti'de kongre mesaisi: Ankara... Haberi Görüntüle

NE DENİLMİŞTİ? 

Alman basınında yer alan iddialara göre, Berlin ve Ankara hükümetleri arasında aylarca süren müzakereler ardından varılan anlaşma kapsamında, ilk etapta 200 Türk vatandaşı, çeşitli havalimanlarından tarifeli seferlerle Türkiye'ye geri gönderilerek sınır dışı edilecek.

Berliner Morgenpost tarafından aktarılan bilgilere göre, Ankara hükümetinin "özel uçuş" olarak ilan edilecek seferlerle haftada 500 kadar Türk vatandaşını geri almayı teklif ettiği, karşılığında ise Berlin hükümetinin mevcut vize işlemlerini hızlandırma sözü verdiği belirtildi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading