TUSAŞ ile TAİ aynı mı? TAİ nedir ne iş yapar, neyin kısaltmasıdır?

TUSAŞ ile TAİ aynı mı? TAİ nedir ne iş yapar, neyin kısaltmasıdır?

Ankara’da TAİ’de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ)’a yapılan terör saldırısında ilk gelen bilgilere göre şehit ve yaralılarımızın olduğu söylendi. Peki, TAİ nedir ne iş yapar, neyin kısaltmasıdır? TUSAŞ ile TAİ aynı mı?

Gündem

23.10.2024, 17:24

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken İçişleri Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilk açıklamasında, “Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan tesislerine düzenlenen terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” ifadelerine yer verildi.

TUSAŞ saldırı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) (TAI  Turkish Aerospace Industries, Inc.), Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezi olarak bilinir.

TAI; Turkish Aerospace Industries kısaltmasıdır.

TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletmiştir. Diğer bir deyişle TAİ ile TUSAŞ aynıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading