TUSAŞ saldırısı kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek kimdir?

TUSAŞ saldırısı kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek kimdir?

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısında kadın teröristin kimliği belli oldu. Peki, HDP’li Mine Sevjin Alçiçek kimdir?

Gündem

24.10.2024, 15:09

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) 23 Ekim tarihinde haimn bir terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 5 kişi şehit olurken 2’si ağır 19 kişi yaralandı. Kadın terörist kendisini patlatırken, çıkan çatışmada diğer terörist ise öldürüldü. Kadın teröristin 2014 yılında HDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanı Mine Sevjin Alçiçek olduğu belirlendi.

Güvenlik noktalarını da ateş altına alan teröristler ile güvenlik görevlileri arasında çıkan çatışmada nizamiyeyi geçerek içeriye giren teröristlerden kadın olanı el bombası atarak kendini patlatırken diğer terörist ise ağır silah ve el bombasıyla yerleşkenin içine kadar girdi. Yerleşkeye girerek sivillere saldıran ikinci terörist ise bir süre yaşanan çatışmanın ardından öldürüldü.

Mine Sevjin Alçiçek

DMM'den 'domuz eti ithalatı' iddialarına ilişkin açıklama: 'İddialar külliyen yalandır' DMM'den 'domuz eti ithalatı' iddialarına ilişkin açıklama: 'İddialar külliyen yalandır' Haberi Görüntüle

ROJGER KOD ADLI MİNE SEVJİN ALÇİÇEK KİMDİR?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında etkisiz hale getirilen kadın teröristin PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğunu söyledi.

Ali Yerlikaya, "TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız.  Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

TUSAŞ'a saldıran PKK'lı terörist Mine Sevjin Alçiçek'in, 2014 yılında HDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading